10.2 C
Ljubljana
petek, 1 marca, 2024

(SATIRA) Varnostni svet Združenih narodov bo v kratkem razpravljal tudi o Janševih tvitih – zveza Nato zaradi tega z vremensko ujmo nad Slovenijo?

Piše: mravljišče.si

Ameriška medijska hiša CNN je pred kratkim posnela krajši dokumentarni film o delovanju Inštituta 8. marec in njegovi direktorici Niki Kovač, s čimer bo o dogajanju v Sloveniji, še zlasti o “underground” civilnodružbeni voditeljici, ki je znana postala z referendumom o vodah, obveščena tudi svetovna javnost.

Kot poročajo mediji, v omenjenem filmu Inštitut 8. marec predstavlja razloge za kampanjo, načine spoprijemanja s spletnimi grožnjami in kako zaustaviti sovražni govor. Čeprav naj bi v ospredje postavljali ljubezen, pa po drugi strani v Sloveniji že uvajajo direktive, s katerimi naj bi se aktualna vlada spopadla s sovražnim govorom. Ker je premier Robert Golob po novem tudi začasni minister za zdravje, bodo z izrednim odlokom o prerazporeditvi zdravnikov kontrolirali državljane tako, da bo moral vsak pokazati jezik, saj naj bi tak pregled pokazal, koga jezik še posebej srbi, da bi govoril sovražno.

Se je pa nekoliko zapletlo z izvajanjem pregledov. Kot lokacijo so namreč nameravali uporabiti (tudi) bolnišnica Franja, vendar jo je poškodovala vodna ujma. Obveščevalci trdijo, da je vse to posledica diverzantskega delovanja zveze Nato, ki je s pomočjo kemikalij zadnji teden ustvarjala nevihte, ki so divjale po Sloveniji in poškodovale strateško pomemben objekt, torej bolnišnico Franja. Prav zato skuša ministrstvo za kulturo čim prej vzpostaviti stanje, da bo objekt uporaben. Tako je obljubila tudi pristojna ministrica Asta Vrečko.

Več TUKAJ.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine