26.1 C
Ljubljana
sreda, 19 junija, 2024

(SATIRA) Sedaj potrjeno: Fotopub se seli na Čebine, a le pod temi pogoji…

Piše: Astrid Vrečar / Mravljišče.si

Potem ko je ministrica za kulturo Asta Vrečko nastopila kot slavnostna govornica na proslavi ob 86-letnici ustanovitve Komunistične partije Slovenije, se je v krogih Levice porodila ideja, da bi na domačiji, kjer so se zbirali prvi komunistični delegati, uredili stalni prostor druženja s pripadajočo gostinsko ponudbo. 

“Dejstvo je, da je obisk in nastop ministrice za kulturo tovarišice Aste Vrečko prvi veliki državniški nastop na tej proslavi, odkar so nam kapitalisti vzeli edini pravični družbeni red. Sedaj se ta velika krivica popravlja – Čebine postajajo naš edinstven romarski kraj, poleg Kumrovca in Jajca seveda. Prav zato v krajevni organizaciji združenja borcev za vrednote NOB v Trbovljah razmišljamo, da bi na tem mestu uredili stalni prostor za obiskovalce, ki bodo imeli na voljo gostinsko ponudbo in prenočišča, pa tudi prostor za kulturno ustvarjanje,” so nam povedali predstavniki borčevske zveze iz Trbovelj.

Vendar pa naj bi obstajale določene birokratske in finančne ovire, dodajajo. Na pomoč so jim pri tem priskočili člani Levice, ki so dali idejo, da bi na Čebine preselili opremo, ki je bila prej stacionirana na Tivolski cesti 44 v Ljubljani. Gre za nekdanje prostore Fotopuba, kjer pa je ostal le še napis Obup. Ali bo pri projektu sodeloval Dušan Josip Smodej, ni znano, bi pa po njegovi zamisli tam lahko pekli odojke (razen za muslimane, seveda), a le pod pogojem, da temu ne bo nasprotovala Tina Gaber…

Nadaljevanje preberite TUKAJ.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine