14.2 C
Ljubljana
nedelja, 16 junija, 2024

(SATIRA) Nika Kovač napisala pismo Dedku Mrazu tri tedne prezgodaj in ga poslala na napačen naslov – Miklavž komentira takole…

Piše: Mravljišče.si

Ker je nocoj Miklavžev večer, ni nič čudnega, da je pošte za velikega svetnika vse polno. Je bilo pa med pismi najti tudi takšno, ki ni bilo naslovljeno na Miklavža, ampak na Dedka Mraza. 

Kot trdijo naši viri, ga je napisala Nika Kovač, ki je bila zaradi večdnevnega proslavljanja izida trojnega referenduma nekoliko zmedena in je napisala pismo Dedku Mrazu, vendar ga je poslala na napačen naslov, tako da ga je dobil Miklavž, ki ni opazil, da na ovojnici ni napisano njegovo ime, zato se je ob branju pisma zelo čudil.

Točne vsebine pisma nam ni uspelo izvedeti, je pa Nika menda izrazila željo po novi dudi, plišastem medvedku ter knjigo otroških pravljic Svetlane Makarovič. Če bi prvo in drugo željo Miklavž še lahko izpolnil, pa se je pri tretji zataknilo, saj na zalogi nima ničesar od Svetlane. Slednja je namreč prepovedala, da bi klerikalni elementi, kot je Miklavž, otrokom podarjali njene pravljice.

Več si lahko preberete TUKAJ.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine