-1 C
Ljubljana
ponedeljek, 4 decembra, 2023

(SATIRA) Kremelj ponuja Evropski uniji častni izhod iz prehrambene krize: “Poznamo damo, ki prideluje ogromno masla, pa jo naši slovenski prijatelji ne znajo izkoristiti!”

Piše: Mravljišče.si

Številne podražitve ne samo energentov, pač pa tudi prehrambenih izdelkov, kažejo na to, da se Evropi ne obeta nič kaj lepa prihodnost. Tudi v evroobmočju je močno narastla inflacija. Razlog je predvsem v dogajanju v Ukrajini, od koder se je izvoz prehrambenih surovin zelo zmanjšal. 

Predvsem so mnogi zaskrbljeni, ker so se začele močno dvigovati cene jedilnega olja. Ker je v krizi tudi prašičereja, bo težko nadomestiti olje s svinjsko mastjo, saj slednje ni veliko na trgu. Tudi njena cena se utegne močno dvigniti. Prav zato Evropska unija išče ustrezen izhod iz krize.

Očitno pa je rešitev ponudil kar Kremelj, torej sedež ruskega avtokratskega predsednika Vladimirja Putina. Včeraj je namreč prišel apel iz Moskve, ki Bruselj poziva, naj se začne obnašati bolj racionalno in naj ustrezne nadomestke za olje poišče kar na svojem ozemlju. Eden od članov Putinovega kabineta je tako sporočil: “Poznamo damo, ki pridela ogromno masla, je iz Slovenije in je tudi naša prijateljica, ker upravlja z rusko dačo, za kar smo ji zelo hvaležni. Vendar pa je naši slovenski prijatelji, zlasti Milan Kučan in Danilo Türk, na znajo izkoristiti. Pehajo jo na funkcijo predsednika republike, kjer ne bo mogla storiti ničesar koristnega za evropsko prehrambeno politiko, namesto da bi postala evropska komisarka za prehrano, za kar ima zagotovo dobre kompetence.”

Več preberite TUKAJ

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine