6.5 C
Ljubljana
četrtek, 2 februarja, 2023

(SATIRA) Kdor ne ploska vladi, je janšist. In pika!

Piše: Mravljišče.si

Torej, zdaj veste. Celo nekdanji predsednik SD (pravne naslednice mojega nekdanjega delodajalca Zveze komunistov Slovenije) Igor Lukšič je to potrdil. In to na Janševi televiziji Nova24tv. Auč.

Upam seveda, da Igorja ne bodo razglasili za narodnega izdajalca in ga morda sfurali v kakšen gulag. Ker zadnje čase ima nekam pogosto »ločena mnenja« in v odnosu do vladajoče elite deluje kot kakšen Lev Davidovič Bronstein – Trocki. In še kar nekaj podobnih je na pisku. Takih »naših«, ki hkrati niso »naši«. Ki to svojo dvojno pozicijo utemeljujejo tako, da jih večkrat kaj obrne v prid tistemu, ki mu grozno očitajo, da je bil nekdaj »naš«, da je bil tako goreč, da so ga vrgli iz partije. Ampak tisti del življenjepisa, kjer bi moral biti naveden vojaški zapor na Metelkovi, pa je seveda cenzuriran. Ker »naši« že vedo, zakaj je to dobro. Torej, čim zagledate na TV ekranu Roberta Goloba, Tanjo Fajon, Luko Mesca, Urško Klakočar Zupančič, Niko Kovač in ostale »naše«, morate ploskati brez predaha. Naj vas dlani pošteno pečejo. Če boste prehitro nehali, bodo »naši« takoj vedeli, da ste razredni sovražnik. Torej »janšist«.

Kar se tiče ploskanja, se dobro spomnim časov, ko smo ploskali na ukaz. Na primer, ko sem bil pionirček in je na govorniški oder prišel tovariš ravnatelj, sicer tudi šef šolske partijske celice. In smo ploskali kot nori. Tako kot tovariši na partijskih kongresih. Kot otroci socializma smo morali ploskati npr. parkeljnom (posebej ta rdečim), ne pa na primer Miklavžu, ker je bil to kapitalistično-klerikalen lik, ki je delal nelojalno konkurenco Dedku Mrazu. Slednji pa nikoli ni nosil škofovske mitre, ampak tisto slavno polhovko s cofom, kar se je še meni zdelo precej fašistično, čeprav ni tistega cofa nosil do pasu. Ker se raznih množičnih kongresov in manifestacij nisem ravno udeleževal, sem v življenju ploskal bolj malo.

Več TUKAJ.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine