25 C
Ljubljana
sreda, 24 julija, 2024

(SATIRA) Hekerji vdrli z operativni sistem Slovenskih železnic in povzročili, da so vlaki odhajali in prihajali brez zamud

Piše: Mravljišče.si

Ljudje, ki uporabljajo storitve Slovenskih železnic, so se že tako navadili na zamude, da pridejo na železniško postajo tudi sami kasneje. A tokrat je šlo marsikaj po zlu.

V družbi Slovenske železnice je prišlo do resne okvare. Neznani hekerji so danes zjutraj pridobili dostop do računalniškega sistema podjetja in popolnoma zmešali operaterje – zagotovili so, da so vsi vlaki tri ure vozili točno. Generalni direktor SŽ Dušan Mes se je svojim strankam že javno opravičil.

Po navedbah tiskovnega predstavnika so neznanci med 7.30 in 10.30 s kibernetskim napadom tri ure obvladovali operativni sistem SŽ. Hekerji so posegli v časovni razpored vlakov in popravili napačna zaporedja odhodov in prihodov. Rezultat: na desetine vlakov je odpeljalo točno ob pravem času in prispelo na cilj do minute natančno.

»Lahko smo le nemočno opazovali,« je povedala uslužbenka. »Bili so profesionalci. Točno so vedeli, kaj delajo. Za razliko od nas.«

Več preberite TUKAJ

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine