19.6 C
Ljubljana
nedelja, 26 maja, 2024

(SATIRA) (EKSKLUZIVNO) Takole Klakočar Zupančičeva v Afriki krepi odnose z jedrno Evropo – odkrito je spregovorila tudi o Tini Gaber…

Piše: Mravljisce.si

Predsednica državnega zbora Urška Klakočar Zupančič se je odločila, da bo zunanji ministrici Tanji Fajon pomagala krepiti odnose med Slovenijo in jedrno Evropo. Zato se je odpravila na obisk v srce Afrike – v Ugando. 

“Potujem na petdnevni obisk, da se Robi malo spočije od mene in da bo Tina imela mir pred mano. V Ugandi se bom lahko srečala z vsem človeškim in živalskim svetom črne celine. Malo me sicer skrbi, ker bom s svojo svetlo postavo prehud kontrast za tamkajšnje prebivalstvo, ampak takšno je pač življenje,” je pred odhodom v Afriko za naš portal povedala Urška Klakočar Zupančič. Kot pravi, je navdih za ta obisk dobila kar pri Josipu Brozu Titu, ustanovitelju Gibanju neuvrščenih. Ob tem nam je priznala: “Žal mi je edino, ker v ponovljeni monografiji ‘Njuni dnevi’ ne bom ena od dveh osrednjih figur. Tina ima pač barvo las v stilu Jovanke, jaz sem blond.”

Prepričana pa je tudi, da kakšne velike razlike med Slovenijo in Ugando v resnici ni, saj je po njeno tudi slovenski parlament neke vrste živalski vrt. “Lahko so srečni, da naša opcija podpira vegansko prehranjevanje, saj bi šli opozicijski poslanci kaj hitro v klavnico. No, razen Koprive, ta je rastlina in ne sodi med meso,” nam je zaupala. Je pa jezna, ker je “Kopriva” govorila o 57 posilstvih, ki naj bi jih storili ilegalni migranti. “Mene se od temnopoltih doslej še nihče ni dotaknil, niti z grabljami. Torej Kopriva laže kot pes teče!”

Objavljamo pa tudi nekaj utrinkov na twitterju z obiska v Ugandi:

 

 

 

Več TUKAJ.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine