11.1 C
Ljubljana
sreda, 21 aprila, 2021

[Samo v Bosni] Sredi seje skupščine Sarajevskega kantona prišlo do glasne zahteve poslanke: “Dajte nam premor, lačna sem, ne dovolite, da bo morala prva pomoč pome!”

Neverjetno, s čim se poslanci skupščine Sarajevskega kantona ukvarjajo. Predstavnica Demokratske fronte Bibija Kerla je šla tako daleč, da je predsedujočega, Elmedina Konakovića, pozvala, naj naredi premor kar sredi seje zakonodajnega organa oblasti, da bi se sama lahko okrepčala z jedačo.  

“Potrebujem odmor glede na to, da se mi je povečal apetit. Lačna sem, verjemite, ne želim si, da bi morala po mene prva pomoč. Če je le mogoče, bi bil potreben odmor za kosilo,” je zavpila poslanka Bibija Kerla med zasedanjem skupščine Sarajevskega kantona.

Premier Sarajevskega kantona Elmedin Konaković ni imel razumevanja za vzklik Kerle, poučil jo je namreč, da je odmor mogoč potem, ko se zaključi del seje, ki je namenjen postavljanju vprašanj. Medtem ko si je Konaković na ves glas poskušal najti čas, da zadovolji interese kolegice, je ta zavpila: “Omogočite nam, da gremo na kosilo.” 
 
Konaković je Kerli odgovoril, da si lahko ta v skladu s poslovnikom skupščine kantona vzame pol ure odmora. Na koncu pa je Kerla dodala, da bo postavljanje vprašanj trajalo tri ure in da ona želi, da bi bila pavza za kosilo ob 13:30, s čimer se je na koncu strinjal tudi Konaković.

Zadnje novice

Sorodne vsebine