31.9 C
Ljubljana
petek, 30 julija, 2021

Saj ni res, pa je: kuvajtski politik obsojen, ker svoji ženi ni povedal, da se je ločil od nje, in z njo ljubimkal, ona pa je s tem kršila šeriatsko pravo

Sodišče v Kuvajtu je opozicijskega politika Valida al Tabtabaja obsodilo na sedemletno zaporno kazen, ker svoji nekdanji ženi ni povedal, da se je od nje ločil, in je z njo še naprej imel intimne odnose. S tem je namreč njegova, takrat že bivša žena, kršila šeriatsko pravo, je poročala francoska tiskovna agencija AFP.

 

Pritožbeno sodišče je v ponedeljek potrdilo sodbo iz leta 2018, v kateri je bil obsojen prešuštva, je za AFP potrdil njen odvetnik Naser al Otaibi. Poudaril je, da sodba ni bila politična in da je pravici zdaj zadoščeno. Njegova stranka se je namreč znašla v položaju, ki glede na šeriatsko pravo kriminalizira njo, je pojasnil.

Kot je dejal odvetnik, je njegova stranka šele po letu dni ugotovila, da se je njen mož od nje ločil. To je ugotovila potem, ko ga je tožila, ker ni poskrbel zanjo in za njunega otroka.

“Predložili smo dokaze, da sta v času, ko sta bila ločena, pravzaprav imela odnos poročenega para, vključno z izmenjavo intimnih fotografij preko omrežja WhatsApp,” je še povedal odvetnik.

Opozicijski politik, ki je ta čas izven Kuvajta, je bil julija sicer že obsojen tudi na 42 mesecev zapora, in sicer zaradi vdora v parlament in žaljenja policije.

Zadnje novice

Sorodne vsebine