14.3 C
Ljubljana
četrtek, 13 junija, 2024

Saj ni res, pa je: kontraverzna irska popevkarica Sinead O’Connor je po novem muslimanka Shuhada!

Razvpita irska pevka Sinead O’Connor je prek Twitterja sporočila, da se je spreobrnila v islam in se preimenovala v Shuhado. Pevka, ki je najbolj znana po glasbeni uspešnici Nothing Compares 2U iz leta 1990, se je muslimanskim somišljenikom zahvalila za podporo, na spletni strani poroča britanski BBC.

 

Kot je še zapisala, je bila njena odločitev “naravna posledica intelektualnega teološkega popotovanja”. Objavila je tudi video sebe, kako prepeva adhan, islamski poziv k molitvi.

Irski imam šejk Umar al Kadri je že v četrtek objavil videoposnetek, na katerem 51-letna pevka izpove privrženost islamski veri.

Tokrat ni prvič, da je O’Connorjeva, ki se je že lani uradno preimenovala v Magdo Davitt, javno spregovorila o veri. Že leta 1992 je sprožila burne debate, ko je na ameriški televiziji v živo raztrgala fotografijo papeža Janeza Pavla II. Sedem let pozneje jo je odpadniška cerkev v Lurdu posvetila za duhovnico. Ves čas je bila sicer zelo polemična in ostra do katoliške cerkve, nekateri pa sumijo, da je njeno ravnanje povezano tudi zaradi povezav z okultizmom.

Obritoglava pevka sicer slovi po številnih tetovažah, na nekaterih fotografijah je mogoče videti, da ima na prsih celo tetovažo Jezusa. Zlobni jeziki zato pravijo, da bo morala to tetovažo izbrisati, če hoče, da jo bodo muslimani tolerirali.

Je pa njen prestop v islam verjetno tudi neke vrste odmev na islamizacijo Evrope v zadnjem času. Zagotovo pa ni edina znana osebnost iz zahodnega sveta, ki je prestopila v islam. To potezo je med drugim naredil že znameniti boksar, pred dvema letoma umrli Cassius Marcellus Clay, ki je po vstopu med sunitske muslimane spremenil ime in postal Muhammad Ali.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine