-2.4 C
Ljubljana
sobota, 28 januarja, 2023

Saj ni res, pa je! Če želiš prodati hladilnik, ionizator ali čistilec za vodo muslimanu v islamski državi, mora imeti halal certifikat!

A ste vedeli, da morajo imeti tudi ionizatorji ali čistilci vode halal certifikat, se pravi, da izdelek ustreza šeriatskemu pravu? No, nedavno sta se japonski korporaciji Panasonic in Sharp pohvalili, da sta pridobili halal certifikate za prodajo svojih izdelkov na malezijskem trgu.

Korporaciji sta pridobili najbrž najbolj čuden certifikat na svetu. Ta muslimanskim kupcem zagotavlja, da izdelek ni prišel v stik s svonjino ali alkoholom.

Panasonic je za malezijski trg pridobil certifikat za svoje čistilce vode in ionizatorje za vodo, Sharp pa za svoje hladilnike, ki jih izdelujejo v obratih v Indoneziji in na Tajskem.

Takega certifikata ni lahko pridobiti. Poleg tega, da sta morali korporaciji globoko seči v svoji denarnici, je posebna komisija obiskala obrate in preverila celo, kakšne rokavice nosijo delavci. Delavci morajo med sestavljanjem gospodinjskih aparatov za muslimanski trg sneti ure, ker bi jih po islamskih zakonih lahko šteli za nečiste. Poleg tega si morajo sedemkrat na dan umivati roke, in to s čistilnim sredstvom, ki ima, uganili ste, halal certifikat.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine