11.1 C
Ljubljana
ponedeljek, 17 maja, 2021

Rotary klub Ljubljana z virtualnimi plesnimi koraki do pomoči mladim

Piše: C. R.

V Rotary klubu Ljubljana bodo tudi letos, razmeram navkljub, zaplesali Veliki rotarijski ples. Tokrat malo drugače kot ponavadi, a vseeno z enakim namenom – pomagati nadarjenim mladostnikom stopiti korak naprej do zvezd.

V zahvalo za pomoč, letos Rotary podarja virtualne ure plesa in ob tem dodaja: »Letos se ogrevamo in vadimo, prihodnje leto bo oder samo naš. Poskrbimo, da bodo naši letošnji koraki utrli pot prihodnosti številnim talentom.« Pretekli teden smo se lahko vrteli v ritmu počasnega valčka, tokrat bomo plesali v ritmu živahnega fokstrota.

S hitrim fokstrotom do dobrodelnosti

Izjemni plesni učitelj Uroš Andič nas bo tokrat poučil o osnovah živahnega fokstrota. Ime za ples fokstrot izhaja iz besed fox – lisica in trott – hoja, tek. Fokstrot je nastal v Združenih državah Amerike, vendar so ga, kot vse druge standardne plese preoblikovali in dokončno oblikovali Angleži. Je ples v štiričetrtinskem taktu, za katerega sta značilna enakomerno gibanje z dolgimi koraki in swing. Gibanje je precej počasno in ustvarja občutek lebdenja.

»Če želiš ogenj zanetiti v drugem, mora ta ogenj goreti najprej v tebi. Naj gori še naprej in naj drugo leto zaplešemo v živo«, zaključi Boštjan Romih, voditelj letošnjega velikega rotarijskega plesa. Povabite svojega partnerja na ples! Naj naši virtualni plesni koraki tudi letos nadarjene popeljejo vse tja do zvezd in še dlje.

V sklad za štipendijo lahko poleg nakazila na transakcijski račun prispevate tudi s SMS sporočilom s ključno besedo VRP10 poslanim na številko 1919 in darujete 10 eur.

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine