4.8 C
Ljubljana
četrtek, 22 aprila, 2021

Rotary klub Ljubljana omogočili nakup 100 oksimetrov

Rotarijci ponovno dokazujejo, da so delati dobro in pomagati drugim, dajati in ne jemati tiste vrednote in cilji, ki poganjajo rotarijstvo od samih začetkov. V luči naraščajočega števila okuženih s Covidom–19 in s tem tudi nagli rasti števila bolnikov s težjim razvojem bolezni, so se odločil ZD Ljubljana podariti 100 pulznih oksimetrov. Oksimeter je tista naprava, ki pomaga pravočasno prepoznati pričetek nevarnega poteka bolezni in je še posebej pomembna za vse paciente, ki sodijo v rizično skupino.

 

Tiha hipoksemija je ubijalka številnih bolnikov, ki zaradi covidne pljučnice umrejo v medicinsko nenadzorovanem domačem okolju. Zelo pomembno je, da covidno pljučnico prepoznamo v njenem zgodnjem obdobju. Enako pomembno je, da prepoznamo njeno spremljevalko, tiho hipoksemijo, nezadostno preskrbo organov in tkiv s kisikom. Tiha pomeni tudi zato, ker se prikrade neopaženo in nato, ko je že (pre)pozno, s pogosto tragičnimi posledicami.

Polna tri desetletja rotarijske vrednote plemenitijo slovensko družbo in s številnimi aktivnostmi in donacijami  pomagajo ustvarjati boljšo skupnost in okolje. »In prav zdaj je čas, da stopimo skupaj in po najboljši močeh pomagamo drug drugemu. In tudi drugi se lahko odločite za podobno pomoč.«, zaključi predsednik Rotary kluba Ljubljana Marko Golob.

Zadnje novice

Sorodne vsebine