17 C
Ljubljana
sobota, 8 maja, 2021

Rotary Distrikt Slovenija danes UKC Ljubljana predal donacijo v vrednosti 80 tisoč evrov

Danes je Rotary Distrikt Slovenija Univerzitetnemu kliničnemu centru Ljubljana predal bon za nakup zaščitne opreme v višini 80 tisoč evrov. Donacijo sta generalnemu direktorju UKC Ljubljana Janezu Poklukarju predala guvernerka Rotary Distrikta Irena Kos in asistent Rotary Distrikta Marko Kajzer.

 

V Rotary Distrikt Slovenija so se za donacijo UKC Ljubljana odločili zaradi povečanega obsega dela UKC Ljubljana tekom epidemije korona virusa. Donacijo so prispevali člani vseh slovenskih Rotary klubov. Guvernerka Rotary Distrikta Slovenija gospa Irena Kos je ob tem poudarila, kako pomembno je v teh težkih trenutkih za slovensko družbo in zdravstvo stopiti skupaj, saj lahko le tako premagamo vsenavzočno epidemijo COVID-19. »Z veseljem smo se odločili, da priskočimo na pomoč tistim, ki v prvih vrstah pomagajo soljudem. Vsi skupaj smo v boju s to boleznijo in le skupaj nam jo bo uspelo tudi premagati«.

Komplet zaščitne kapuce, tako imenovani »skafander« lahko ključno pripomore k bolj varni oskrbi. Z donacijo 80 tisoč evrov je Rotary Distrikt Slovenija omogočil nakup 30 kompletov zaščitne opreme. Tovrstna oprema, ki jo v UKC Ljubljana že uporabljajo, se je izkazala kot primerna ob največji izpostavljenosti, saj ima zelo dober vidni kot, primerno obstojnost baterije in omogoča hitro namestitev, kar si lahko ogledate tudi v priloženem videu https://www.youtube.com/watch?v=r0v0_BMjtrk&feature=youtu.be.

S strani UKC Ljubljana je donacijo sprejel Janez Poklukar, generalni direktor in ob tem dodal: »V teh časih, ko je do zaščitne opreme priti še težje, nam donacija pomeni ogromno. Iskrena hvala, da nam pomagate, da lahko stroka opravlja svoje poslanstvo. Donacijo razumemo tudi kot veliko priznanje našemu delu in kot zavezo za nadaljnji razvoj središča znanj za zdravje Slovenije«.

Rotarijci so z donacijo ponovno dokazali, da sledijo svojemu osnovnemu vodilu –  delovanju za dobrobit drugih ljudi in skupnosti ter da je Rotary Distrikt Slovenija spoštovana dobrodelna organizacija, ki združuje širokosrčne ljudi, ki jim ni težko stopiti skupaj, ko je to najbolj potrebno.

Zadnje novice

Sorodne vsebine