4 C
Ljubljana
sreda, 21 aprila, 2021

Rdeči baronici Bernardi Jeklin se Janša in Orbán prikazujeta že kar v sanjah!

83-letna Bernarda Jeklin, ki si je z družbenopolitičnim aktivizmom v nekdanjem totalitarnem socialističnem režimu prislužila sloves rdeče baronice, ima o sebi še danes visoko mnenje, saj celo samo sebe opisuje kot “bistro dekle”. Jeklinova, med drugim je kandidirala tudi na listi stranke Zares, se je zdaj v reviji Jana z zlonamernim in bizarnim zapisom spravila na predsednika SDS Janeza Janšo in predsednika madžarske vlade Viktorja Orbána, ki naj bi se ji prikazala kar v sanjah. Na zapis se je že odzval Janša, ki se sprašuje, ali lahko vsakdo karkoli sanja in nekaznovano zapiše tudi o njenem gospodarju Milanu Kučanu.

 

Nekdanja družbenopolitična delavka Bernarda Jeklin, ki si je kot urednica revije Jana, s katero je poneumljala slovenske ženske, prislužila naziv rdeče baronice. V reviji je Jeklinova med drugim napadala dan vseh svetih in maturantski ples, kasneje pa je kandidirala tudi na listi propadle stranke Zares Gregorja Golobiča. Na stara leta pa se je začela obnašati vse bolj nenavadno: kot je razkrila v svojem zapisu, se ji v sanjah prikazujeta predsednik Slovenske demokratske stranke Janez Janša in madžarski predsednik vlade Viktor Orbán. Njena največja ideološka sovražnika torej.

Lahko zdaj tudi o šefu globoke države Kučanu vsakdo sanja karkoli in potem to zapiše?
Na zlonameren in žaljiv zapis se je na družbenem omrežju Twitter odzval tudi Janša, ki je zapisal: “Ne boste verjeli, kaj se je bledlo družbenopolitični delavki Bernardi Jeklin. Če prav razumem te nove vzorce, lahko sedaj vsakdo tudi o njenem gospodarju Milanu Kučanu ‘sanja’ karkoli in to tudi nekaznovano zapiše. Npr. kako je MK naročil umor Krambergerja?”

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine