18.8 C
Ljubljana
sobota, 10 junija, 2023

(RADIO MRAVLJIŠČE POROČA) Ne samo Golobu, tudi Gen-I so ukradli identiteto!

Piše: Mravljišče.si

Tudi v tem tednu ponujamo nekaj kratkih in sladkih.

V oddaji Tarča so se končno lotili Golobovih sumljivih poslov na Balkanu. Najverjetneje pa bo obveljala ugotovitev, da so po zgledu Romunije, kjer naj bi grof Drakula našemu premierju ukradel identiteto, na Kosovu identiteto ukradli tudi podjetju Gen-I.

Sedaj računamo, da bodo krivdo za to naprtili kar poslanki SDS Evi Irgl, ki je pred začetkom politične kariere vodila legendarno oddajo TV Genij.

Vlada je razrešila v. d. direktorja policije Boštjana Lindava in na to funkcijo imenovala Senada Jušića. Na dogodek se je odzval nekdanji poslanec in nekdanji državni sekretar Vinko Gorenak, ki je novega »vedeja« že primerjal s »poštenim Albancem« iz začetka 90-ih let Seidom Bajramovićem, tistim članom predsedstva SFRJ, ki je rad dvigoval roke za srbskega vožda.

A glede na to, da bi bil glavni šef slovenske policije kar Robert Golob sam, lahko zaključimo, da je naš premier sinteza dveh balkanskih policijskih šefov iz časa razpada Jugoslavije, to sta Rrahman Morina in Milan Martić.

Začetek svetovnega prvenstva v nordijskih disciplinah v Planici, kjer je največje sledi kot minister za šolstvo in šport v prvi Janševi vladi pustil sedanji evropski poslanec Milan Zver, je postregel z zanimivostjo: tako Robert Golob kot njegova spremljevalka Tina Gaber sta bila namreč oblečena v sponzorska oblačila.

Iz tega dejstva lahko sklepamo, da sta oba tako slabo plačana, da nimata za burek in ju morajo oblačiti sponzorji, a le na določenih prireditvah. Državljanke in državljane Slovenije zato pozivamo k zbiranju zamaškov, da bomo lahko za oba sešili cesarjeva nova oblačila.

Zunanja ministrica Tanja Fajon se odločno brani pred obtožbami, da je njena politika do Ukrajine dvolična. Češ da ne pada na trike  iz Svetega pisma, kjer piše, če te kdo udari po desnem licu, mu nastavi še levo. Zato se Tanji bolj smiselna zdi primerjava, da je kot Janus, rimski bog z dvema obrazoma.

Seveda jo lahko takoj razglasimo za Janusa, pod pogojem, da Tanja spremeni spol. Čakamo.

Ministrica za kulturo Asta Vrečko napoveduje, da bo povečala davkoplačevalske izdatke za samozaposlene v kulturo in ob tem zavrača očitke, da bodo privilegirani kulturniki dobili še več.

Več preberite TUKAJ

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine