13.1 C
Ljubljana
petek, 2 junija, 2023

(RADIO MRAVLJIŠČE POROČA) Kratke in sladke: Debeli četrtek so zalili gasilci, UKZ pa se je sprla z …

Piše: Mravljišče.si

Nekaj kratkih in sladkih ta teden:

-Ljubljanski poklicni gasilci so se prav na debeli četrtek odpravili na protest pred zgradbo državnega zbora in nato še pred zgradbo vlade. Ali jih je predsednik vlade Robert Golob sprejel s krofi, ni znano, znano pa je, da jih je pozdravila predsednica državnega zbora Urška Klakočar Zupančič s svojimi legendarnimi gasilsko rdečimi čevlji. S katerim menda lahko obvlada vsakega še tako agresivnega šentflorjanskega rdečega petelina.

Tako kot je že vajena, je tudi ona v slogu princese Diane prisrčno pomahala protestnikom v gasilskih uniformah, ki so po njeno prišli na shod v podporo sedanji vladi. Incidenta ni bilo, so pa bližnji sosedje državnega zbora kmalu po odhodu gasilcev slišali v tej zgradbi silovit prepir.

In kaj so ugotovili? Da se je predsednica državnega zbora spet hudo sprla… s pametjo. Butalci ob tem nazdravljajo, proslavljajo in upajo, da bo v tem sporu zmagala. Tako kot oni to vedno znajo.

-V tem tednu se je v prostorih skupščine SR Slovenije, pardon Državnega zbora Republike Slovenije mudila tudi delegacija Zveze združenj borcev NOB. Pardon, borcev za vrednote NOB, saj tistih pravih ni več med živimi. Po poročanju medijev je predsednik te zveze Marijan Križman, sicer nekdanji poslanec SD, izrazil veliko ogorčenje, ker je NOB premalo navzoča v šolskih programih, kar je potrebno nujno popraviti.

Je pa Gibanje Svoboda že ugodilo njegovim zahtevam, pripravlja namreč zakon, ki bo prepovedoval nošenje totalitarnih simbolov. No, skoraj vseh, tisti komunistični, kot ga recimo nosi Svetlana Makarovič, bodo dovoljeni, kajti v resnici gre za reklamo za pivo Heineken. Prepovedano bo poveličevanje nacizma in fašizma, pa tudi kolaboracije, karkoli že to pomeni. Teoretično to lahko pomeni, da vas v primeru, če se svobodno odločite za povzdigovanje kolaboracije partizanov z Italijani v primeru Grčaric in Turjaka, člani zveze borcev dajo čez koleno in krepko naklestijo.

Živimo namreč v svobodi, zato moramo paziti, kaj govorimo in kaj delamo. Ker so časi takšni, da prevladuje kolobocija…

Več preberite TUKAJ

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine