24.7 C
Ljubljana
sreda, 27 septembra, 2023

Prvi koncert Žige Jelarja navdušil: z njim na odru tudi Jan Plestenjak, Nina Pušlar, Bojan Cvjetićanin in drugi

Piše: C. R.

Žiga Jelar, izvrstni smučarski skakalec, ki vse večji pečat pušča tudi na glasbenem področju, je včeraj pripravil in razprodal svoj prvi koncert. Njegov prvi polet na glasbene odre je pospremila množica obiskovalcev pod odrom gradu Khislstein v Kranju in številni glasbeni prijatelji, ki so z njim stali na njem: Jan Plestenjak, Nina Pušlar, Grega Skočir, Bojan Cvjetićanin, Ansambel Saša Avsenika, Žan Serčič, Rok Ferengja, Fehtarji in Nejc Ušlakar.

Žiga je svoj prvi koncert začel s skladbo, s katero se nam je pred štirimi leti prvič predstavil tudi kot glasbenik, skladbo ‘Prijatelji’, ki je bila hkrati tudi nekakšna rdeča nit večera, saj Žiga z bandom na odru ni bil sam. V čarobnem večeru, ki smo mu bili priča, je Žiga odpel vse skladbe albuma ‘Brez pravil’, koncertni repertoar pa je obogatil z mnogo skladbami glasbenih gostov, ki jih ni bilo malo.

Žiga Jelar: prvi samostojni koncert. (Foto: Grega Valančič)

Najprej je Žiga na oder povabil kitarista Nejca Ušlakarja, pa Fehtarje, nato Roka Ferengjo, Nino Pušlar, Žana Serčiča in Ansambel Saša Avsenika, ki je med drugim izvedel skladbo ‘Planica, Planica’.

Z Janom Plestenjakom (Foto: Grega Valančič)

Zadnji del koncerta je bil rockersko obarvan: po avtorski skladbi ‘Prepovedana’ je sredi skladbe Big Foot Mame ‘Nekaj je na njej’ na oder prišel Grega Skočir, z Bojanom Cvjetićaninom pa je Žiga odpel ‘Golo’. Tik pred koncem večera je na oder prišel še Jan Plestenjak – ‘Čao lepa’ je bila tista skladba, ki sta jo z Žigo odpela skupaj že v Stožicah, na Janovem koncertu, včeraj pa še enkrat na gradu Khislstein, na Žigovem koncertu.

Žiga Jelar z bandom (Foto: Grega Valančič)

Po koncu uradnega dela koncerta, ki ga je Jelar sklenil z aktualno ‘Zakaj gorijo solze’, je občinstvo želelo še: Žiga se je vrnil na oder in ponovno odigral skladbi ‘Letim brez pravil’ in ‘Prijatelji’, ob kateri so se mu pridružili vsi glasbeni prijatelji, s katerim si je tega večera delil oder.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine