22 C
Ljubljana
sobota, 10 junija, 2023

Programski kongres stranke Naša dežela: Odprava državnega centralizma

Piše: C.R.

Včeraj je potekal drugi kongres stranke Naša dežela, dr. Aleksandre Pivec. Predsednica stranke, dr. Aleksandra Pivec je uvodoma pozdravila goste in predstavila program, ki je rezultat prisotnosti in dela na terenu, plod številnih pogovorov, usklajevanja in skupnega dela različnih strokovnjakov vseh članov in članic stranke. Programske prioritete so definirane v povezovalnem dialogu z ljudmi, ki se s konkretnimi izzivi srečujejo vsak dan pri svojem delu in jih čutijo v svojem življenju. Prioritete stranke Naša dežela, dr. Aleksandre Pivec ne odražajo političnih stališč, ampak analitične in strokovne predloge in argumente za izboljšanje stanja na posameznih področjih in dvig kakovosti življenja vseh državljanov in državljank, vseh generacij.

S konkretnimi ukrepi za rešitve, ki presegajo ideološka in vrednostna prepričanja, zasledujemo cilje, skupne vsem, ki si želijo kakovostnejšega šolstva, delovnih mest z visoko dodano vrednostjo, priložnosti za mlade, spodbudno okolje za obrtnike, podjetnike in kmete, ter nenazadnje dostojne pokojnine za upokojence.

Delovanje bomo osredotočili predvsem v odpravo državnega centralizma. Zavzeli se bomo za ustanovitev pokrajin (dežel), v katerih bodo lahko mesta, občine in krajevne enote lažje uresničevale svoje cilje in potrebe.

Kandidati, ki so bili predstavljeni v posameznih volilnih enotah so strokovnjaki, vsak na svojem področju delovanja. V stranki Naša dežela s ponosom povemo, da so naši kandidati demografsko raznovrstni, ampak zasledujejo skupno vizijo močne sredinske stranke, pripravljene na dialog in povezovanje.

Vir: Naša dežela (nasadezela.si)

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine