8.2 C
Ljubljana
sreda, 14 aprila, 2021

Princ Harry in Meghan dobila sina

Britanski princ Harry in njegova soproga Meghan sta danes dobila sina, je par sporočil prek Instagrama. Princ je rojstvo prvorojenca označil za najčudovitejšo izkušnjo, kar si jih je mogoče zamisliti. Ime morata še izbrati, je še povedal novinarjem.

“Z Meghan sva zgodaj davi dobila sina, ki je zelo zdrav. Mati in dojenček sta zelo dobro,” je še dejal. Zahvalil se je tudi vsem za podporo. “Bilo je izjemno, zato sva to želela deliti z vami,” je poudaril. Pred tedni sta sicer izrazila željo po zasebnosti ob rojstvu prvorojenca.

Iz Buckinghamske palače so tik za tem sporočili, da je Meghan dečka, ki je ob rojstvu tehtal okoli 3,3 kilograma, rodila okoli 5.30 po krajevnem času (6.30 po srednjeevropskem). Dodali so, da je mati vojvodinje sussekške Doria Ragland, ki je ob prihodu vnuka izjemno vesela, ob novopečeni mamici. Novega družinskega člana so veseli tudi drugi člani kraljeve družine, vključno s kraljico Elizabeto II.

Britanski princ je dejal še, da bosta verjetno s soprogo svojega prvorojenca javnosti prvič pokazala čez dva dni, ko bi lahko sporočila tudi njegovo ime. Novorojenec je osmi pravnuk kraljice Elizabete II. in sedmi v vrsti za kraljevi prestol.

Meghan naj bi sicer imela rok poroda konec aprila oziroma v začetku maja. Princ je zaradi rojstva med drugim preložil obisk na Nizozemskem.

Novopečenima staršema je ob rojstvu že čestitala britanska premierka Theresa May. “Želim vam vse najboljše v tem veselem obdobju,” je zapisala na Twitterju. Čestital jima je tudi vodja opozicije Jeremy Corbyn in številne druge pomembne osebnosti britanske politike in družbe.

Zadnje novice

Sorodne vsebine