7.6 C
Ljubljana
sobota, 24 februarja, 2024

Priljubljeni kanadski pevki Celine Dion umrla mama; bo kljub tem nastopila v zagrebški Areni?

Kanadska glasbenica Celine Dion se bo 5. junija v sklopu aktualne turneje, na katerem predstavlja album Courage, ustavila tudi v zagrebški Areni, piše hrvaška tiskovna agencija Hina. Glasbenica je svetovno turnejo začela 18. septembra lani v kanadskem Quebecu, evropski del pa se začenja 23. maja 2020 s koncertom v poljskem Lodžu.

V sklopu turneje Courage bo Celine Dion nastopila v več kot 100 mestih po svetu. Evropski del njene turneje bo po pisanju Hine poleg številnih koncertov po Veliki Britaniji vključeval še nastope v Belgiji, Švici, Nizozemski, Avstriji, Franciji, Italiji, na Finskem, Švedskem in Danskem, prvič pa bo diva nastopila na Hrvaškem ter na Malti in Cipru, so zapisali pri založbi Menart.

Celine Dion je prvi novi singl z albuma Flying On My Own, na katerem je vokal podprla s techno ritmi, objavila poleti, lani jeseni pa so izšle še tri nove skladbe z albuma, naslovna Courage ter Lying Down in Imperfections. Album je sicer uradno izšel 15. novembra.

Glasbenico je leta 2016 prizadela smrt moža in menedžerja Reneja Angelila. Kot je povedala aprila ob napovedi izida novega albuma, se je v minulem obdobju čutila navdahnjeno za ustvarjanje nove glasbe ter pripravljeno, da se poda na pot. Izdala je še, da se je z naslovom albuma Courage, v prevodu pogum, poklonila pokojnemu možu.

No, sedaj pa ji je umrla mama Thérèse Tanguay-Dion (93 let), kar jo je zelo prizadelo. Poleg Celine se je Thérèse v zakonu rodilo še trinajst otrok. Njen mož Adhémar-Charles je umrl leta 2003, pred štirimi leti pa je po težki bolezni umrl tudi njun sin Daniel (59 let). No, kljub temu so poznavalci prepričani, da bo Celine nastopala še narej.

Celine Dion je v karieri prodala 250 milijonov kopij svojih 23 studijskih albumov v angleškem in francoskem jeziku. Pri tem je sodelovala z imeni, kot so Jean-Jacques Goldman, Barbra Streisand in Stevie Wonder.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine