29.2 C
Ljubljana
sreda, 16 junija, 2021

Pri Novi Štifti danes že tradicionalni blagoslov motoristov in motorjev

Društvo Motoristi za motoriste, Občina Sodražica in Turistično društvo Sodražica danes organizirajo dobrodelno prireditev ob blagoslovu motoristov in motorjev. Pobudnik prireditve je pater Niko Žvokelj, ki bo motoriste in motorje letos blagoslovil že dvajsetič.

Udeleženci blagoslova se bodo ob 11. uri srečali najprej pri Marijini cerkvi, kjer bo potekal blagoslov. Nato pa bodo skupaj odšli v Sodražico, kjer bo pod prireditvenim prostorom pri osnovni šoli še priložnost za druženje. Letos so v Sodražici zagotovili tudi možnost kampiranja za udeležence prireditve.

Obiskovalci si bodo poleg številnih jeklenih konjičkov lahko ogledali razstavo o 20-letnem delu društva. Poleg tega bodo na današnji prireditvi sodelovali tudi nekateri strokovnjaki s področja motociklizma. Prireditev v Sodražici ima tradicionalno tudi dobrodelno noto, saj zbirajo sredstva za pomoč poškodovanim motoristom.

Kot poudarjajo v Društvu Motoristi za motoriste, je bila temeljna ideja ustanovitve društva solidarnost med motoristi in njihovimi družinami. Namen društva je pomoč vsem, ki jih prizadene nesreča in njihovim svojcem. Že leta so dejavni tudi na področju preventive v prometu. Organizirajo dneve varne vožnje za motoriste in preventivne delavnice.

Zadnje novice

Sorodne vsebine