19.6 C
Ljubljana
nedelja, 26 maja, 2024

Premierna projekcija komična drama Tekmeca, kjer zaigrajo oskarjevka Penélope Cruz ter nominiranca za oskarja Antonio Banderas in Oscar Martínez

Piše: Karantanija Cinemas, L. B.

V ljubljanskem Koloseju se je 12. 4. 2022 odvrtela premierna projekcija komedije z naslovom Tekmeca, ki v glavnih vlogah predstavlja oskarjevko Penélope Cruz, nominiranca za oskarja Antonia Banderasa in Oscarja Martíneza, ki kot filmska ustvarjalka in vrhunska igralca združijo moči, da posnamejo enega najboljših filmov v zgodovini. Komedija je privabila nekaj znanih Slovencev in Slovenk, prve obiskovalce pa je ostra komedija nasmejala in navdušila. Na ogled je NAPOVEDNIK, komična drama TEKMECA pa na redni spored v kinematografe prihaja danes, 14. APRILA 2022.

Zgodba:

Ko se podjetnik milijarder impulzivno odloči ustvariti ikoničen film, zahteva le najboljše. Za ambiciozen projekt najame priznano filmsko ustvarjalko Lolo Cuevas (Penélope Cruz). Slednja si za vlogi glavnih igralcev izbere igralca z velikim talentom, a še večjim egom: hollywoodskega ljubljenca Félixa Rivera (Antonio Banderas) in radikalnega gledališkega igralca Ivána Torresa (Oscar Martínez). Oba sta legendi, a ne ravno najboljša prijatelja. Skozi vrsto vse bolj ekscentričnih preizkušenj, ki jima jih postavlja Lola, se morata Félix in Iván soočiti ne samo drug z drugim, ampak tudi s svojo zapuščino. A kdo od njiju bo ostal, ko se bodo kamere končno prižgale?

foto: Karantanija Cinemas

Kdo so glavni trije liki

LOLA CUEVAS (zaigra jo Penélope Cruz) je filmska ustvarjalka, nagrajena na najprestižnejših filmskih festivalih, ima impresivno avtorsko in osebno kinematografsko kariero, je radikalna umetnica, ki je sposobna svoje obsedenosti in želje potisniti iti do roba… FÉLIX RIVERO (zaigra ga Antonio Banderas) je izjemno karizmatičen igralec in priljubljen po vsem svetu, zaigral je v več kot štiridesetih filmih. Ker ima bogate izkušnje pred kamero, pozna mehanizme in bližnjice, da lahko manipulira s čustvi gledalcev po vsem svetu. IVÁN TORRES (zaigra ga Oscar Martínez) je prestižni učitelj igralcev in igralec, pronicljiv intelektualec, ki sovraži pojem umetnosti kot spektakel. Zaprt v svoj nihilizem sprejme ponudbo, da se vrne nazaj v filmski svet po naročilu Lole, ki bo preizkušala njegove ideje in predsodke o umetnosti in filmu.

foto: Karantanija Cinemas

Ideje skozi oči režiserjev

Komedijo sta režirala režiserja Gastón Duprat in Mariano Cohn, ki sta skupaj režirala deset filmov, med njimi uspešne The Man Next Door, The Distinguished Citizen, Todo sobre el asado, My Masterpiece in 4×4, ki so tekmovali na najpomembnejših mednarodnih filmskih festivalih, prejeli pa več kot trideset mednarodnih nagrad.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine