0.8 C
Ljubljana
petek, 3 decembra, 2021

Prelomni filmski dosežek o hkratnem odkrivanju skrivnosti: kriminalna drama MOJ SIN (My Son)

Piše: L. B.

Novembra v kinematografe prihaja kriminalna drama z naslovom Moj sin, ki razkriva zgodbo o ugrabljenem dečku, a obenem glavnemu igralcu in gledalcem ob istem času razkriva skrivnost. Gre namreč za prelomni filmski dosežek, saj glavni igralec James McAvoy med snemanjem ni imel na voljo scenarija, temveč je, tako kot gledalci, odkrival skrivnost sproti.

»Deležen sem bil izkušnje, ki drugim igralcem ni dana. Upam, da bomo gledalcem ponudili nekaj oprijemljivega, česar se bodo lahko oklepali, ko se bo triler razpletal,« je povedal igralec McAvoy.

Kriminalno dramo je režiral Christian Carion, ki je skupaj z Laure Irrmann tudi napisal scenarij. V glavnih vlogah poleg McAvoyja zaigrajo še Claire Foy, Tom Cullen, Gary Lewis in Max Wilson.

Na voljo je NAPOVEDNIK, kriminalna drama MOJ SIN pa na redni spored v kinematografe prihaja 11. novembra 2021.

O zgodbi:

Po več letih, ko je kariero postavljal pred svojo družino, se Edmond Murray (James McAvoy) znajde v propadlem zakonu in z odtujenim sinom. Med potovanjem prejme klic nekdanje žene Joan (Claire Foy), ki mu v solzah sporoči, da je njun sedemletni sin med taborom izginil. Kmalu postane jasno, da so otroka ugrabili. Ker se oblasti ne poglobijo v primer, je Edmond prisiljen vzeti stvari v svoje roke. Zaradi občutka krivde, ker je svojo družino zanemarjal, je odločen, da bo storil vse, da najde sina – in odkril skrivnost njegovega izginotja.

Foto: Karantanija Cinemas

Zanimivosti:

  • Gre za remake istoimenskega francoskega filma iz leta 2017, ki ga je prav tako režiral in zanj napisal scenarij Christian Carion.
  • Igralcu Jamesu McAvoyju med snemanjem niso dali scenarija ali dialogov, zato je moral improvizirati. Skupaj z gledalci tako istočasno odkriva skrivnosti izginotja svojega sina.

Igralska zasedba: James McAvoy, Claire Foy, Tom Cullen, Gary Lewis, Max Wilson

Režija: Christian Carion

Scenarij: Christian Carion, Laure Irrmann

Producenti: Marc Butan, Christian Carion, Brahim Chioua, Noémie Devide, Marc Gabizon, Laure Irrmann, Vincent Maraval, Rebecca O’Brien, Stéphane Riga, Jack Thomas-O’Brien

Izvršni producenti: Adam Fogelson, John Friedberg, Robert Simonds

Žanr: kriminalna drama

Vir: Karantanija Cinemas

Zadnje novice

Sorodne vsebine