16.4 C
Ljubljana
petek, 18 junija, 2021

Prejel zlato priznanje!

Nejca Simšiča poznamo kot novinarja in družabnega kronista, marsikdo pa ne ve, da se že vrsto let navdušuje nad gledališčem. In ne samo to – v njem tudi aktivno ustvarja.

Vse od leta 1998 je član Šentjakobskega gledališča, lani pa je prejel tudi zlato Linhartovo značko za več kot 15 let ustvarjanja na področju ljubiteljskega gledališča. Gledališče ga je ves čas vleklo k sebi. Vrsto let je uspešno nastopal v SILI – šolski impro ligi, kjer so bili tri leta državni prvaki, nato pa še v Impro ligi in Gverila teatru. Sedaj se znova vrača na gledališke odre, saj se je pridružil ekipi muzikala Madagascar, ki ga NAGP produkcija s producentom Nejcem Avbljem pripravlja v koprodukciji s Špas teatrom. “Z Madagascarjem se sedaj vračam k svoji veliki ljubezni, ki sem jo v preteklih letih malo dal na stranski tir. Privlači me vse po malem, pri muzikalu pa res uživam v plesnih točkah,” navdušeno pripoveduje Nejc.

Nejc se na vajah z ekipo zelo zabava in vneto pripravlja na premiero muzikala, ki bo 29. septembra v mengeškem Špas teatru.

Nastopil bo v vlogi pingvina Pešaka, za katerega obljublja, da bo poskrbel za veliko zabave: “V samem procesu vaj smo že razvili vsak svojo ‘žival’ v sebi, seveda pa vsak lahko doda še kakšno idejo, ki jo premelješ, sprejmeš, upoštevaš in na koncu mislim, da bo pingvin Pešak zares zabaven lik, ki bo osvojil vse,” v smehu zaključi Nejc.

Zadnje novice

Sorodne vsebine