18.7 C
Ljubljana
torek, 3 avgusta, 2021

Prebiranje drobnega tiska Američanki prineslo 10.000 dolarjev

Američanka, ki je do zadnje črke prebrala splošne pogoje svoje zavarovalne police, si je prislužila 10.000 dolarjev nagrade. Floridska zavarovalnica je namreč v drobnem tisku police, ki jo je Američanka sklenila na internetu, ‘skrila’ sporočilo, da bo tisti, ki jih bo kontaktiral, dobil nagrado v omenjeni višini.

Zavarovalnica Squaremouth je ob podelitvi nagrade na spletni strani sporočila, da je želela s tovrstno akcijo, poimenovano Splača se brati, opozoriti, kako pomembno je, da se pogodbe preberejo od začetka do konca, poročajo ameriški mediji.

V zavarovalnici so skrito akcijo sprožili 12. februarja, nikakor pa niso pričakovali, da bodo že 23 ur kasneje prejeli obvestilo o prebrani polici.

Skrbna bralka je 59-letna učiteljica iz ameriške zvezne države Georgia Donelan Andrews, ki je pred odhodom na obisk Londona turistično zavarovalno polico sklenila na spletni strani družbe Tin Leg, podružnice Squaermouth.

Kot povzema francoska tiskovna agencija AFP, je 59-letna učiteljica sedem strani dolgo polico prebrala do zadnje črke in na zadnji strani presenetljivo odkrila stavek: “Če ste prebrali do tu, ste ena izmed redkih strank Tin Leg, ki je preučila celotno zavarovalno polico”. Temu stavku je sledilo vabilo, da stranka stopi v stik z zavarovalnico in si tako prisluži 10.000 dolarjev nagrade.

Pri zavarovalnici so ob objavi novice o nagradi pojasnili, da so v zadnjih 16 letih poslovanja opazili, da številni turisti kupujejo zavarovalne police v prepričanju, da so pokriti, če se jim zgodi karkoli, pri tem pa dejansko nikoli ne preberejo podrobnosti.

Andrewsova očitno ne sodi mednje. “Vedno preberem drobni tisk. Vem, da je to morda malce bizarno, a pogodbe sem se naučila brati, da me ne bi opeharili,” je povedala za časnik Washington Post.

Z nagrado si bosta s soprogom privoščila potovanje na Škotsko.

Zadnje novice

Sorodne vsebine