8.1 C
Ljubljana
petek, 1 marca, 2024

Praznični december od Portoroža do Pirana

Piše: C. R.

V petek, 3. decembra, se bodo v občini Piran prižgale praznične luči, zaživel bo božično-novoletni sejem, portoroško promenado pa bodo poleg lučk popestrile tudi praznične melodije. Kljub omejitvam so različni organizatorji poskrbeli za bogat praznični program. Letošnja novost bo drsališče v nekdanjem skladišču soli Grando v Portorožu, ki bo zaživelo sredi decembra.

Praznične luči se bodo v občini Piran prižgale v petek, 3. decembra, iz zvočnikov na portoroški promenadi pa se bodo zaslišale praznične melodije. Na ta dan bo zaživel tudi božično-novoletni sejem v parku hotela Kempinski Palace Portorož, ki bo potekal najprej ob vikendih 3.-5. decembra, 10.-12. decembra, 17.-19. decembra in nato vsak dan od 20. decembra do 2. januarja. Na sejmu bodo sodelovali lokalni ponudniki izdelkov umetnostne obrti in tradicionalnih kulinaričnih izdelkov, kot so oljčno olje, vino, piranska sol, tartufi, zelišča in začimbe.

Novoletni Gala Koncert (foto: Jadran Rusjan)

Letošnja novost bo drsališče v nekdanjem skladišču soli Grando v Portorožu. Dolgo bo predvidoma kar 60 metrov, odprli pa ga bodo sredi decembra. V Avditoriju Portorož in v piranskem Gledališču Tartini bodo decembra potekale številne predstave za otroke in odrasle ter koncerti različnih izvajalcev. Med drugim bodo nastopili Slavko Ivančič in Drago Mislej – MefŽiga RustjaJure LesarRomana Kranjčan in Daniel MalalanOto Pestner in 3 Big Band OrchestraDenis Beganović in Teo ColloriOrkester Slovenske filharmonije in Tadej Toš. Kar nekaj prireditev pa pripravljajo tudi drugi organizatorji. V Piranu bo od 27. 12. do 2. 1. potekala Tartinijeva božično-novoletna tržnica. Manjkal ne bo niti tradicionalni novoletni skok v morje 1. januarja 2022 na portoroški plaži. Avditorij bo organiziral tudi silvestrovanje, ki bo 31. 12. v nekdanjem skladišču soli Grando v Portorožu, nastopila bo skupina GeDoRe, seveda pod pogojem, da bo tovrstna izvedba takrat možna. Podroben decembrski program je objavljen v napovedniku, ki sta ga izdala Turistično združenje Portorož in Avditorij Portorož, ter na spletnih straneh www.portoroz.si in www.avditorij.si.

Obiskovalcem Portoroža in Pirana želijo pričarati praznično vzdušje, hkrati pa tudi poskrbeti za njihovo varnost. Zato bodo vsi dogodki potekali v skladu z aktualnimi odloki in priporočili NIJZ. Za obisk prireditev bo obvezen PCT-pogoj, na božično-novoletnem sejmu bo določena smer gibanja, priporočena bo varnostna razdalja med obiskovalci. Dokler se ukrepi ne sprostijo, v parku hotela Kempinski Palace Portorož tudi ne bo spremljevalnih dogodkov. 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine