-1.7 C
Ljubljana
ponedeljek, 29 novembra, 2021

Poznate najstrašnejšo in najbolj bizarno družino? Grozno nadaljevanje PRI ADDAMSOVIH 2 (The Addams Family 2)

Piše: L. B.

Le še nekaj dni nas loči od prihoda ene najstrašnejših, najbolj nevsakdanjih in bizarnih družin na svetu – družine Addams, ki se bo odpravila na družinske počitnice. Kako grozno!

Po dveh letih se družina Addams vrača na velika platna v novih dogodivščinah, ki jih bodo popeljale na počitnice. V slovenskih kinematografih bo na voljo sinhronizirana različica, v kateri so animiranim likom bomo znova slišali glasove igralcev Uroša Smoleja, Ive Krajnc Bagola, Lije Trunkelj, Srđana Milovanovića, Maje Končar in Žige Buniča, pridružijo pa se jim Jan Novljan, Blaž Šef, Jernej Kuntner, Amalja Veger Poles in Klemen Bunderla.

PREDPREMIERNE PROJEKCIJE bodo na ogled že ta konec tedna – od nedelje, 17. oktobra dalje, in sicer v ljubljanskem Koloseju, Mariboxu in Cineplexx centrih.

Na ogled je NAPOVEDNIK, animirana družinska komedija PRI ADDAMSOVIH 2 pa na redni spored v kinematografe prihaja 21. OKTOBRA 2021.

Prav tako pa je na voljo povezava do dražilnika (v izvirnem jeziku): PRI ADDAMSOVIH 2

Foto: Karantanija Cinemas

Po dveh letih se družina Addams vrača v drugem delu animirane komedije, ki sta jo znova režirala Conrad Vernon in Greg Tiernan, posneta pa je po likih, ki jih je ustvaril ameriški karikaturist Charles Addams, znan po izjemno temačnih in grozljivih likih.

Slavnim članom družine so svoje glasove znova posodili igralci Charlize Theron (mama Morticia), Oscar Isaac (oče Gomez), Chloë Grace Moretz (hčerka Wednesday), Javon ‘Wanna’ Walton (sin Pugsley), Nick Kroll (stric Fester), Snoop Dogg (bratranec IT) in Bette Midler (babica).

O ZGODBI:

Strašljiva in priljubljena družina se vrača v nadaljevanju animirane pustolovščine Pri Addamsovih 2. V nadaljevanju sta starša Morticia in Gomez vedno bolj obupana, da njuna otroka odraščata, se izogibata družinskim večerjam in se oddaljujeta. Da poglobijo medsebojne odnose, se starša odločita, da strpata hčerko Wednesday, sina Pugsleyja, strica Festerja in ostale člane družine v svojo strašljivo prikolico in se odpravijo na še zadnje nesrečne družinske počitnice. Pustolovščina po Ameriki jih popelje izven svojih okvirjev, vmes pa celo naletijo na ikoničnega bratranca, pa tudi mnogo drugih čudnih likov. Kaj bi sploh lahko šlo narobe?

Foto: Karantanija Cinemas

KDO SO GLAVNI LIKI:

Da si malce osvežimo spomin, poglejmo, kdo so glavni člani strašljive družine Addams – Morticia je zelo predana svojemu možu in otrokom, je nekakšno lepilo, ki vso družino in gospodinjstvo drži skupaj. Čeprav je vedno mirna, ne trpi norcev, in že od nekdaj je njen zaščitni znak gotski videz. Karizmatičen in nagajiv Gomez, ki je strastno zaljubljen v svojo ženo in predan oče svojima otrokoma, je navdušen nad kakršno koli grozno zadevo, ki jo zakuha. Njuna hčerka Sreda (Wednesday) je mali nevihtni oblak, je briljantna in zlovešča najstnica z dolgimi lasmi, spetimi v kite, ima poseben smisel za humor. Med njenimi posebnimi spretnostmi so skrivalnice, nočno pohajkovanje in mučenje ljubljenega mlajšega brata. Pred njo je najgrozljivejši izziv do sedaj – srednja šola. Sin Pugsley je neusmiljen inovator hudičevih načrtov in grozeči desetletnik, ki uživa v nastavljanju pasti za svojo sestro in očeta ter da se zaplete v kakršno koli grozljivo situacijo, ki jo lahko najde.

Malce nori stric Fester, Gomezov brat, je dobronameren, vesel in rad ustvarja takšne ali drugačne zločine. Ko vstopi v sobo, jo razsvetli – dobesedno, saj je poln elektrike in žarnico lahko prižge preprosto tako, da jo vtakne v usta. Babica (Gomezova mati) je svetovna popotnica, z bradavico na nosu in divjim žarkom v očeh. Med igro s kartami rada goljufa, je očarana nad svojimi vnuki, ki obožujejo njene piškotke v obliki netopirjev in lobanj. Lurch je zvesti služabnik, ki ima telo pošasti in dušo pesnika. Rad igra na orgle in pozdravlja s svojim veselim in strašljivih pozdravom »Zvoniiiiiliii ste?« To (Thing) je mešanica med družinskim hišnim ljubljenčkom, služabnikom in osebnim pomočnikom. Je neizmerno dobrodušen in čeprav ne govori, je presenetljivo komunikativen.

Igralska zasedba: Oscar Isaac, Charlize Theron, Chloë Grace Moretz, Nick Kroll, Javon ‘Wanna’ Walton, Wallace Shawn, Snoop Dogg kot ‘IT’, Bette Midler in Bill Hader

Slovenski igralci: Uroš Smolej, Iva Krajnc Bagola, Lija Trunkelj, Jan Novljan, Srđan Milovanović, Maja Končar, Žiga Bunič, Blaž Šef, Jernej Kuntner, Amalja Veger Poles, Klemen Bunderla

Režija: Conrad Vernon, Greg Tiernan

Scenarij: Dan Hernandez, Benji Samit, Ben Queen, Susanna Fogel

Zgodba: Dan Hernandez, Benji Samit

Po likih: Charles Addams

Producenti: Gail Berman, Conrad Vernon, Danielle Sterling, Alison O’Brien

Izvršni producenti: Kevin Miserocchi, Jonathan Glickman, Cassidy Lange, Andrew Mittman, Aaron L. Gilbert, Jason Cloth

Žanr: animirana družinska komedija

Vir: Karantanija Cinemas

Zadnje novice

Sorodne vsebine