15.9 C
Ljubljana
sobota, 8 maja, 2021

Poteza, vredna posnemanja: dunajski fijakarji upokojencem dostavljajo brezplačna kosila

Koronavirus najbolj ogroža starejše prebivalce, zato so dunajski fijakarji v sodelovanju s petzvezdičnim hotelom Intercontinental in drugimi prostovoljci začeli z akcijo brezplačne priprave in dostave kosil upokojencem.

 

Ker je hotel Intercontinental v tretjem dunajskem okrožju trenutno zaprt, se je njegovo vodstvo skupaj s kuharji odločilo, da bodo brezplačno kuhali za okoliške upokojence. Pridružili so se jim še prostovoljci dunajske Caritas, ki z avtomobili ali kolesi dostavljajo hrano na dom tistim, ki jih koronavirus najbolj ogroža. K dobrodelni akciji so se priključili še dunajski fijakarji, saj so v tem času prav tako ostali brez dela.

»Presenečen sem, koliko lepih odzivov dobivamo. Ne le od ljudi, ki jim pripeljemo hrano, ampak tudi od mimoidočih, saj vedo, kaj trenutno počnejo fijakarji. Akcija je všeč tudi konjem, saj se na ta način razgibajo,« je povedal fijakar Christian Gerzabek.

Dunajski upokojenci iz tretjega okrožja se lahko naročijo na brezplačen obrok vrhunske kuhinje, ki je sestavljen iz predjedi in glavne jedi ter zapakiran v biološko razgradljivo embalažo. Trenutno razdelijo 250 obrokov dnevno, število naročnikov pa se še povečuje. Akcija bo zaenkrat trajala do 13. aprila, po potrebi jo bodo tudi podaljšali.  

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine