23.4 C
Ljubljana
četrtek, 30 maja, 2024

Postojnska jama sprejela 40-milijonto obiskovalko: »Postojnska jama je pravi biser!«

Piše: L. B.

Postojnska jama je z več kot 200-letno zgodovino obiskovanja ene najprepoznavnejših svetovnih znamenitosti sprejela 40-milijonto obiskovalko z Madžarske. »Postojnska jama je pravi biser!« je povedala.

Po statistiki bi jubilejni obiskovalec moral obiskati Postojnsko jamo že maja 2020, a je epidemija prekrižala vse načrte. Tako so včeraj, 13. septembra pričakali 40-milijonto obiskovalko, ki je postala Barbara Csécsei z južnega dela Madžarske, ki je Slovenijo sicer obiskala že večkrat. Prejela je vikend paket za dve osebi v butičnem hotelu Vila Planinka 5* na Jezerskem.

Čudovito nagrado sta prejela tudi oba osmoljenca – Nejc Juhart iz Slovenske Bistrice, ki bo smučal v smučarskem centru Cerkno, in belgijski pilot Mathieu Deramoudt, ki bo gotovo prav kmalu spet priletel v Slovenijo, saj bo lahko užival v vrhunski kuhinji restavracije v Vili Planinka.

Skoraj leto dni je Postojnska jama zaradi korone samevala. A dober gospodar ne počiva: »Čas zaprtja smo izkoristili za investicije. To je pravzaprav edina kolateralna korist korone. Tako velikega posega, kot je celotna prenova vodovodnega in kanalizacijskega sistema ter celovita prenova promenade, ne bi bilo mogoče izvesti med gosti. Ne bi bilo varno, ne bi bilo estetsko. Resnično smo hiteli in danes so gradbena dela v zaključni fazi. Otvoritev bo oktobra,« je vsemu navkljub zadovoljen predsednik uprave Postojnska jama Marjan Batagelj.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine