3.7 C
Ljubljana
torek, 13 aprila, 2021

Poslanec Franc Breznik na Facebooku objavil tragično zgodbo o prašičku Maxu, ki je padel iz avtomobilske prikolice: »Zaslužil si boljšega in bolj odgovornega lastnika.«

Poslanec SDS Franc Breznik na Facebooku objavil tragično zgodbo o prašičku (poimenoval ga je Max), ki je na avtocesti padel iz prikolice.

Poslančevo zgodbo objavljamo v celoti:

»Zgodba iz Slovenije.

Imenoval ga bom Max, danes je padel iz avtomobilske prikolice na avtocesti pri Lenartu v Slovenskih goricah neznanemu vozniku, ki je divjal in prehiteval na avocesti s prikolico z reg.tablico občine Krško. Max je padec iz prikolice pri cca 130 km/h preživel (potolčen in z zlomljeno zadnjo nogo). Voznik ni niti opazil, da ga je izgubil. Prav tako, ni bil oštevilčen, kar bi nas pripeljalo do lastnika in kar nakazuje na črno trgovanje. Tudi Max si je danes zaslužil, da ga obravnavamo kot ponesrečenca in žrtev prometa ter njegovega lastnika.

Njegov žalostni pogled in tresenje po šoku, ki ga je utrpel nam je vsem, ki smo bili priča dogodku orosilo oči…pomiril se je, ko sem ga pokril z odejo. Res je, zaslužil si boljšega in bolj odgovornega lastnika, ki bi se moral zavedati varnostnih pravil in etike pri transportu živali.

Maxova kratka in tragićna življenska pot, mi bo ostala v trajnem spominu, ko bomo-upam da v kratem, sprejemali zakonodajo za zaščito živali na odboru DZ.

Dragi Max, kot si lahko danes spoznal, nismo vsi ljudje enaki, lahko pa ti obljubim, da bo tvoja tragična življenska izkušnja, navdih pri prizadevanjih, da tudi tebi in tvojim živalskim prijateljem zagotovim primerno zakonodajo, ki bo kaznovale takšne, ki so ti zadali velike bolečine in trpljenje.

Adijo Max in oprosti nam…«

Fotografija osebe Franc Breznik.

(Slika: Facebook/FrancBreznik)

Zadnje novice

Sorodne vsebine