16.3 C
Ljubljana
sreda, 18 maja, 2022

Pojoči profesorji za zaključek GCC poletja ’21

Piše: L. B.

Na Gimnaziji Celje – Center (GCC) bodo poletje zaključili z uličnim koncertom njihove vokalne zasedbe GCC kvintet in napovedali zanimivo in ustvarjalno novo šolsko leto.

Vokalna zasedba GCC kvintet je nastala v času zaprtja šol zaradi pandemije in z željo, da nagovorijo vse o optimističnim pogledom na prihodnost. Kvintet sestavlja pet učiteljev glasbe na Gimnaziji Celje – Center.

Na Gubčevi ulici v Celju bo v četrtek, 19. avgusta ob 18. uri, kratek koncert, ki ga pripravljajo v sodelovanju z Zavodom Celeia in Poletjem v Celju 2021. S koncertom bodo zaključili tudi pestro počitniško kulturno dogajanje GCC poletja ’21, ki je od junija do avgusta organiziralo pet koncertov, tri predstave letnega kina, poletno muzejsko noč, tradicionalno predstavitev nove številke literarne revije Podstrešje, evropske projekte in mobilnosti ter predstavilo številne dosežke dijakov in učiteljev.

Zasedbo predstavljajo profesorji glasbe Urban Kolar, David Preložnik, Danijel Berden, Sašo Šonc in Gregor Deleja, njihov repertoar pa zajema zanimive priredbe najrazličnejših popularnih in klasičnih glasbenih uspešnic, ki jih piše večinoma prof. Danijel Berden. Med zaprtjem šol so ustvarili številne posnetke, ki so objavljeni na YouTube kanalu GCC, sodelovali pri različnih spletnih prireditvah šole in popestrili informativne dni ter zaključek šolskega leta na GCC. Znotraj GCC pripravljajo devet glasbenih sestavov. Že 2. septembra bo pri Vodnem stolpu koncert ob 15-letnici pripravila vokalna zasedba nekdanjih dijakov Oktet 9, teden dni kasneje, 10. septembra, pa napovedujejo tudi druženje generacij Naših 100+9 s koncertom zasedbe The Šlagers ter nekdanjih in sedanjih dijakov GCC. Oblikovali bodo tudi program letošnjega županovega sprejema za najuspešnejše dijake zaključnih letnikov, ki bo 23. septembra. Načrtujejo pa tudi kar nekaj mednarodnih gostovanj in začetek novega sodelovanja z gimnazijo BORG Bad Radkersburg iz Avstrije.

Sorodne vsebine