9.1 C
Ljubljana
nedelja, 11 aprila, 2021

Poglejte, kakšno javno pismo je Socialnim demokratom napisal njihov nekdanji član Aljuš Pertinač: “Zakaj bi vas sploh še volili?”

Piše: C. R.

Aljuš Pertinač je v zadnjih letih znan kot (so)voditelj oddaje Faktor na TV3, pred tem pa je bil – v kvoti SD – državni uradnik na ministrstvu za izobraževanje. Znano pa je, da je imel kljub povezanosti s stranko, ki jo sedaj vodi Tanja Fajon, dostikrat tudi ločena mnenja. Sedaj se je očitno dokončno odločil za razhod.

V svojem pismu, ki ga je objavil danes na spletu, je bil kategorično oster in je Socialnim demokratom prebral kar nekaj levitov. Denimo: “Zakaj bi vas volivke in volivci sploh volili? Ja, tudi sam spadam mednje, če vam je prav ali ne, in tudi za moj glas se morate boriti. Oziroma bi se morali. Zakaj torej? Ker ste proti Janši? Ne ga srat, proti Janši je bilo na zadnjih volitvah tri četrt aktualnega parlamenta, pa je volitve vendarle dobil in po fiasku vaše Antijanša koalicije bolj ali manj udobno vodi vlado. Postavite se torej v vrsto. Od strank, ki se jim ta trenutek obeta ponovni vstop v parlament, bi edino SDS šla z Janšo, NSi pa le, če ne bo šlo drugače. Zakaj bi torej na podlagi Antijanša sentimenta katerikoli volivec izbral ravno vas? Zato, ker vam gre na živce Pahor, kot aktualni predsednik države in bivši predsednik stranke?”

Pismo je v celoti dosegljivo TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine