9.5 C
Ljubljana
torek, 11 maja, 2021

Podžupan Trsta oblačila za brezdomca vrgel v napačen smetnjak, kaznovan s 100 evri

Tržaška policija je s 100 evri globe kaznovala podžupana Trsta Paola Polidorija, ki je pred dnevi vrgel v smetnjak odeje in tople obleke za brezdomca. Kot je pojasnila policija, je oblačila in odeje namreč odvrgel v napačen smetnjak, poroča italijanska tiskovna agencija ansa.

Tržaški podžupan Polidori iz vrst skrajno desne Lige odej in tople obleke, ki so jih na ulici za brezdomca pustili Tržačani, namreč ni vrgel v smetnjak za tekstil, temveč v smetnjak za mešane odpadke.

Polidori se je pred dnevi na svojem Facebook profilu pohvalil, da je v smeti z veseljem odvrgel “stare cunje” moškega. Na njegovo objavo na Facebooku so sledili burni odzivi, nakar je podžupan zapis zbrisal.

V objavi je zapisal, da je kot normalen državljan, ki mu je mesto pri srcu, zbral stare cunje brezdomca in jih odvrgel stran. Dodal je, da bi lahko priskrbel nove obleke za “tistega klateža”, če bi šel v javno zavetišče.

Kmalu se je vsul val kritik, podžupan pa s svojimi nadaljnjimi objavami ni umiril meščanov. Podžupan je namreč zatrdil, da je brezdomec Romun, ki so mu oblasti zaukazale, da mora zapustiti mesto. Ob tem je dodal, da ni rasist.

Zadnje novice

Sorodne vsebine