4 C
Ljubljana
sobota, 8 maja, 2021

PLIŠ predstavljajo videospot za nov singel z naslovom Kužija

Pliš se od samih začetkov uspešna izogiba strogim žanrskim zakonitostim. Brez naglice se sprehaja med lahkotnim jazzom, simpatično pop senzibilnostjo, spevno plesnostjo ter intimnimi baladami. V razgiban opus pa seveda spada tudi unikaten pristop do priredb svetovnih uspešnic, zaradi katerih se je zgodba zasedbe začela kot prava Youtube senzacija.

 

Z najnovejšim singlom Kužka zasedba sicer ohranja duhovito in neobremenjeno formo, hkrati pa je single popolnoma drugačen od komadov, ki jih od Pliš poznate od prej. Avtor glasbe in besedila Marko Gregorčič o novem singlu pove: “Kužija je posnet po resničnih dogodkih. Kužija sva si s sinom zaželela oba, in zdaj ga tudi imamo, že drugega. Kaj pa vi? Koliko kužijev imate? Mi podpiramo idejo, da bi naši potomci še naprej srečno živeli s kužiji. Sam je pa res, da kakajo…. Skratka, če imate kvadraturo doma, jo obvezno napolnite s srečnimi kužiji. Kužiji vas bodo imeli radi tudi ko vas nihče drug ne bo.”

Single je bil pod producentskim vodstvom Roka Lopatiča posnet v studiu Štala Recordings, za igriv videospot pa je poskrbela Aleksandra Ilijevski.

Temelje benda Pliš sestavljata izvrstna vokalistka Aleksandra Ilijevski in Marko Gregorič na kitari in kontrabasu. Zadnjih 6 let sta polnopravna člana tudi Murat kot beatboxer in Tomaž Gajšt na trobenti in klaviaturah. Leta 2012 sta Pliš, takrat še kot duo, posnela prvi singel z naslovom Metulji, ki je bil tudi najbolj predvajana skladba v tistem letu, leta 2015 pa je kvartet posnel odlično sprejet prvenec z naslovom Plošča za dve osebi.

Spot si poglejte TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine