11.6 C
Ljubljana
ponedeljek, 12 aprila, 2021

Plakat z golo žensko za tekme v Semmeringu razburil družbena omrežja

Uporabnike družbenih omrežij je močno razburil plakat s podobo gole ženske za prihajajoče tekme svetovnega pokala v alpskem smučanju. Navkljub kritikam avstrijska zveza spornega plakata ne namerava umakniti.

 

Oseminsedemdesetletni umetnik Christian Ludwig Attersee je na plakatu upodobil golo žensko s smučmi in palicami, polmesec z obrazom pa gleda proti njenim nogam. Plakat je za ženske tekme na Semmeringu, ki bo konec decembra.

Družbeni omrežji Facebook in Twitter sta ob tem “pregoreli”.

“Nimam težav z erotiko, goloto in umetnostjo. Toda kakšno zvezo ima to z nastopi športnic?” se je spraševal nek moški. “Športnice bi morale ta plakat zakopati v sneg,” pa je predlagala neka uporabnica.

Številni so se obregnili ob nedavne obtožbe o spolnih prestopkih, ki so se vsuli na avstrijsko smučanje v zadnjem letu.

Avstrijska smučarska zveza se je prav tako odzvala, tiskovni predstavnik Josef Schmid je za nemško tiskovno agencijo dpa povedal: “Zagotovo jih ne bomo umaknili.”

Schmid je sporočil, da bodo plakate umaknili le, če se bo za to odločil Attersee.

Generalni sekretar avstrijske zveze Klaus Leistner je vseeno zapisal opravičilo: “Z delom pomembnega avstrijskega umetnika nismo želeli povzročiti slabe volje občutljivih ljudi. Če se je tako izkazalo, nam je res žal.” Attersee je poudaril, da golota ponazarja žensko “moč, neodvisnost in samozavest”.

Zadnje novice

Sorodne vsebine