12.6 C
Ljubljana
sreda, 19 maja, 2021

Peti film o Indiani Jonesu bo zaradi pandemije v kinematografih šele leta 2022

Že dolgo načrtovani peti filma o Indiani Jonesu ima ponovno smolo. Potem ko so njegovo premiero večkrat preložili, je studio Disney, ki je bil prisiljen zaradi pandemije novega koronavirusa preložiti številna snemanja in premiere, znova prestavil tudi premiero novega filma o pustolovcu in arheologu Henryju Waltonu Jonesu.

Po nedavnih napovedih naj bi film v kinematografe prišel julija 2021, sedaj so premiero prestavili na poletje 2022, sta poročali filmski reviji Variety in Hollywood Reporter. Ford, ki bo torej že petič prevzel vlogo pustolovca in arheologa, pa bo tedaj star že 80 let.

Februarja je po pisanju nemške tiskovne agencije dpa tudi postalo znano, da petega filma o Indiani Jonesu ne bo režiral Steven Spielberg, ki je režiral vse štiri filme doslej. Sodeloval bo le kot producent, režijo pa bo prevzel James Mangold.

Leta 2016 je Disney premiero petega filma o Indiani Jonesu napovedal za julij 2019, a so jo nato večkrat preložili. Kot še piše dpa, naj bi film začeli snemati letos poleti.

Zadnje novice

Sorodne vsebine