13.5 C
Ljubljana
sobota, 1 oktobra, 2022

Peterle razočarano: Stranka bo morala odgovoriti, zakaj ji je podpora padla

Lojze Peterle (NSi) je po objavi volilnih izidov, ki so pokazali, da tokrat ni bil izvoljen in da se poslavlja od Evropskega parlamenta, poudaril, da se je na volitvah pošteno boril ter se zahvalil volivcem za tri mandate in za vse glasove, ki so mu jih namenili.

 

Pri tem je opozoril, da se je bilo veliko težje boriti s tretje pozicije na listi, a je vesel, da bo imela NSi v novem mandatu vsaj enega evroposlanca.

Bo pa morala stranka po njegovem prepričanju odgovoriti, zakaj je podpora na teh volitvah padla s 16,5, kolikor je prejela na prejšnjih evropskih volitvah, ko je bil sam nosilec liste, na tokratnih nekaj več kot 11 odstotkov.

V zvezi z načrti za prihodnost je Peterle zatrdil, da še ne razmišlja o pokoju, in da je za Evropo mogoče delati tudi iz Ljubljane. Še naprej bo delal na “evropskem planu” in uporabil svoje izkušnje, evroposlanci z dolgim stažem so po njegovem mnenju v Evropi zelo “iskane osebe”.

Peterle, ki je evropski poslanec iz Slovenije z najdaljšim stažem, izvoljen je bil na vseh treh predhodnih volitvah, je bil na listi NSi tokrat na tretjem mestu. Nosilka liste je bila nekdanja predsednica stranke Ljudmila Novak.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine