24.7 C
Ljubljana
sreda, 27 septembra, 2023

Odkritje 38-članske incestne družine šokiralo javnost: zanemarjeni otroci z vidnimi deformacijami živeli v katastrofalnih pogojih!

Odkritje generacij incestne družine, ki je vrsto let živela v nehigienskih razmerah v ruralnem delu avstralskega New South Walesa, je povsem pretreslo policiste, ki si niti v najhujših sanjah niso mislili, kaj jih čaka. Ko se je novica pojavila v javnosti, je tako Avstralce kot tudi svet povsem šokirala, saj prav nihče – niti njihovi najbližje sosedje – ni slutil, kaj se pravzaprav dogaja. 

Klan Colt, ki šteje kar 38 članov, je bil sredi leta 2012 najden v natrpanih počitniških prikolicah, lopah in šotorih, potem ko se je na šolskem dvorišču razširila novica o družinskih spolnih odnosih. Ob odkritju so našli 12 otrok, ki so bili vidno podhranjeni in nepismeni, zato so jih odvzeli staršem in jih dali v rejništvo.

V času odkritja je bilo razglašeno, da gre za najhujši primer razkritega incesta v Avstraliji. “Nikoli ne bom prebolela tega, kar sem tam videla,” je povedala ena izmed policistk, ki je bila prisotna ob odkritju, in dodala, da so otroci povedali, da so odrasli več generacij spolno zlorabljali otroke, sestre brate in nasprotno, vpleteni pa so bili celo fantje in deklice, stari komaj 12 let.

Otrok na šolskem igrišču je o incestu obvestil policijo
Policisti so se dokopali do odmaknjenega območja, potem ko je eden od otrok na šolskem igrišču slišal, da bo njegova sestra rodila otroka, a družina ne ve, kateri izmed bratov je otrokov pravi oče. Ob odkritju klana, ki je živel na območju, obdanem s hribi, je bila policija povsem šokirana, saj tam ni bilo tekoče vode, toaletnih prostorov in tušev.

Brat Charlie in sestra Martha sta po navedbah britanskega DailyMaila vsakodnevno spala v zakonski postelji šotora, obdanega z vedri blata in urina. Medsebojne spolne odnose pa so imeli tudi njune hčerke in sinovi.

Na otrocih vidna obrazna deformacija
Ti otroci so imeli obrazne deformacije, niso bili sposobni govoriti razumljivo in niso vedeli, za kaj se uporabljata zobna ščetka ali toaletni papir. Nenavadno oblikovane poteze so posledica tega, da imata oba starša identične gene, otroke pa so pestile tudi težave z vidom, sluhom in s hojo. Otroci so imeli tudi zelo umazane noge, niso vedeli, kako si umiti lase, spali pa so kar v umazanih šotorih med ogorki cigaret in nagnitimi živalskimi trupli. V eni izmed otroških postelj so odkrili celo ostanke kenguruja.

Kljub temu, da so odrasle ženske iz klana zatrjevale, da je oče njihovih otrok švedski popotnik, pa je test DNK potrdil domneve o incestu. O incestni sagi, ki se je pričela na Novi Zelandiji na začetku prejšnjega stoletja, ko se je June Colt rodila staršema, ki sta bila brat in sestra, se ni sanjalo niti najbližjim sosedom.

Sodnik Peter Johnstone je odločil, da morajo biti vsi otroci dani v rejništvo zaradi vidnih posledic zanemarjanja. Ob tem je izpostavil, da jim primanjkuje poznavanja osnovnih življenjskih spretnosti, kot sta prhanje in čiščenje zob, in dodal, da so živeli v neustreznih življenjskih razmerah, v katerih so bile zanemarjene njihove zdravstvene in dentalne potrebe. Prav tako so bile ignorirane tudi njihove izobraževalne potrebe, kar povzroča motnje v razvoju in pomanjkljivo intelektualno delovanje, je bil jasen sodnik ob pojasnjevanju razlogov za svojo odločitev.

N. Ž./Nova24TV

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine