17.1 C
Ljubljana
petek, 17 septembra, 2021

Ob 25. obletnici smrti princese Diane se obeta dokumentarec o njenem življenju – se obeta razkritje doslej zamolčanih skrivnosti?

Pod okriljem britansko-ameriške družbe Lightbox nastaja dokumentarec o princesi Diani, ki ga napovedujejo za leto 2022, ob 25. obletnici njene tragične smrti. Po pisanju filmske revije Variety bo film prikazal življenje in delo valižanske princese zgolj s pomočjo arhivskih dokumentov – različnih posnetkov, tudi neobjavljenih, ter fotografij.

 

 

Pod režijo dokumentarnega filma se bo podpisal Ed Perkins. Kot je dejal, je želel zgodbo, ki je bila že velikokrat predstavljena in ponovljena, preoblikovati za sodobno občinstvo in ponuditi nekaj svežega in relevantnega za današnji čas.

Zamisel o pristopu dela samo z arhivi bo po Perkinsonovih besedah snovalcem filma omogočila, da bodo lahko gledalci vstopili v zgodbo z današnje perspektive.

Simon in Jonathan Chinn, ustanovitelja družbe Lightbox, pod okriljem katere je nastalo več uspešnih dokumentarcev, kot sta denimo z oskarjem nagrajeni film Iskanje Rodrigueza in biografski film Whitney, sta dejala, da je sicer mitologija okrog princese Diane še vedno močno prisotna. Zato želijo z dokumentarcem čim bolj realno portretirati kompleksno žensko, ki je močno vplivala ne samo na britansko monarhijo, ampak tudi na širšo družbo. S tem želijo občinstvu omogočiti, da bi bolje razumeli tako Diano kot zgodovinski kontekst njene zgodbe.

Zadnje novice

Sorodne vsebine