3.5 C
Ljubljana
sobota, 16 oktobra, 2021

Novo na Mravljišču: Zlatko bo po novem zobozdravnik!

Piše: Mravljišče.si

Glede na to, da so zobozdravstvene storitve pri nas postale hudo drage – iz rednega zdravstvenega zavarovanja so krite samo najbolj osnovne storitve, vse ostalo pa je hudo drag nadstandard – , se je raper Zlatko, s pravim imenom Zlatan Čordić, odločil, da bo v ljubljanskih Fužinah odprl zobno kliniko za socialno ogrožene.

»V Sloveniji imamo ogromno ljudi, ki imajo v zobeh še vedno plombe, ki so bile narejene pred letom 1991, torej pred slovensko osamosvojitvijo. Ker so v njih težke kovine, ki škodujejo zdravju, sem se odločil, da zberem najboljšo ekipo zobozdravnikov in da poskrbimo za boljšo ustno higieno slovenskih državljanov, saj nekaterim stalno zaudarja iz ust, pa nimajo denarja, da bi lahko to odpravili,« je ekskluzivno dejal Zlatko za naš portal.

Na vprašanje, kako se bo klinika imenovala, je dejal, da se bo imenovala Dentalna klinika Julian Mak. »Kot veste, je to psevdonim, ki ga je uporabljal Ivan Cankar in na katerega se sklicujem tudi sam. Cankar je bil socialno izjemno čuteč človek, škoda le, da so ga moji rojaki hudo nabrcali leta 1918, ker je bil nekoliko preveč protijugoslovanski. Jaz sem mu to odpustil, drugi pa mu žal niso,« je dejal v telefonskem pogovoru.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine