19.6 C
Ljubljana
nedelja, 26 maja, 2024

Novembra in decembra na platna prihajajo štiri nove filmske uspešnice! Poglejte si katere!

Piše: L. B.

Do konca letošnjega leta sta še slaba dva meseca, v tem času pa prihajajo na velika platna štiri filmske uspešnice – dve pustolovščini za mlajše gledalce in dve kriminalni drami za malo starejše.

V nadaljevanju si lahko pogledate napovednike in povzetke filmov.

MOJ SIN (MY SON) – 11. novembra

V kinematografe prihaja kriminalna drama z naslovom Moj sin, ki razkriva zgodbo o ugrabljenem dečku, a obenem glavni igralec in gledalec ob istem času razkrivata skrivnost. Gre namreč za prelomni filmski dosežek, saj glavni igralec James McAvoy med snemanjem ni imel na voljo scenarija, temveč je, tako kot gledalci, odkrival skrivnost sproti. »Deležen sem bil izkušnje, ki drugim igralcem ni dana. Upam, da bomo gledalcem ponudili nekaj oprijemljivega, česar se bodo lahko oklepali, ko se bo triler razpletal,« je povedal igralec McAvoy. Kriminalno dramo je režiral Christian Carion, ki je skupaj z Laure Irrmann tudi napisal scenarij. V glavnih zaigrajo še Claire Foy, Tom Cullen, Gary Lewis in Max Wilson.

 

HIŠA GUCCI (HOUSE OF GUCCI) – 25. novembra

Novembra prihaja kriminalna drama z naslovom Hiša Gucci, ki jo je navdihnila resnična zgodba družinskega imperija za italijansko modno hišo Gucci, ki razkriva ozadje družinskega življenja v zadnjih treh desetletjih. Na režiserski stolček je sedel Ridley Scott, scenarij sta napisala Becky Johnston in Roberto Bentivegna, film je nastal po knjižni uspešnici avtorice Sare Gay Forden”The House Of Gucci”. V kriminalni drami zaigrajo velika hollywoodska imena – oskarjevka Lady Gaga, nominiranca za oskarja Adam Driver in Salma Hayek, ter oskarjevci Jared Leto, Jeremy Irons in Al Pacino ter Jack Huston.

 

ZAPOJ 2 (SING 2) – 9. decembra

Pevski talenti, ki so se nam s svojimi izjemnimi glasovi pred petimi leti vtisnili v spomin, se vračajo na velika platna v še večjem spektaklu v drugem delu animirane pustolovščine Zapoj 2. Koala Buster Moon se bo s svojo izbrano ekipo pevskih talentov pripravljal na otvoritev svoje najbolj bleščeče in ekstravagantne predstave doslej, a pred tem morajo prepričati svetovno znano rock zvezdo, da se jim pridruži. Svoje glasove bodo znova posodili oskarjevec Matthew McConaughey, Reese Witherspoon, Scarlett Johansson, Taron Egerton, Tori Kelly in Nick Kroll, pridružijo pa se jim še Bono, Pharrell Williams, Letitia Wright in drugi. Drugi del je napisal in režiral priznani filmski ustvarjalec Garth Jennings.

 

VOLK IN LEV (THE WOLF AND THE LION) – 23. decembra

Na velika platna prihaja nova družinska pustolovščina, ki jo je ustvarila ekipa, ki je posnela avanturo Mia in beli lev – tokrat nas bo nova pustolovščina z naslovom Volk in lev popeljala v osrčje kanadske pokrajine, kjer bo dekle rešilo mladiča volka in leva in njihova življenja se bodo spremenila za vedno. Družinsko avanturo je režiral Gilles de Maistre (Mia in beli lev), zaigrata pa novinka Molly Kunz (Vdove) in nominiranec za oskarja Graham Greene (Sledi v snegu, Pleše z volkovi) skupaj z živalmi, ki jih nadzoruje priznani trener živali Andrew Simpson (Igra prestolov, Povratnik).

Vir: Karantanija Cinemas

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine