9.5 C
Ljubljana
nedelja, 11 aprila, 2021

Novembra bo izšel posthumni album kanadskega glasbenika Leonarda Cohena

Založba Sony je napovedala, da bo 22. novembra izšel posthumni album kanadskega glasbenika Leonarda Cohena z naslovom Thanks for the Dance. Album že napoveduje kratka, akustična skladba The Goal, ki temelji na Cohenovi poeziji z enakim naslovom, je poročala francoska tiskovna agencija AFP.

 

V skladbi The Goal Cohen s svojim raskavim glasom recitira: “Ne morem zapustiti hiše/ali dvigniti telefona./Ponovno me vleče k tlom/a nisem sam.” Album Thanks for the Dance je aranžiral glasbenikov sin Adam Cohen, na njem pa bodo ob doslej še neizdanih skladbah priznanega kanadskega glasbenika tudi nova sodelovanja z več glasbeniki. Med njimi so Beck, Damien Rice in Leslie Feist.

“V skladanju in aranžmajih glasbe za njegove pesmi smo izbrali nekaj njegovih najznačilnejših glasbenih podpisov, s čemer je bil vedno z nami,” je o delu na albumu dejal Adam Cohen. Kot navaja AFP, je dodal, da so ga doslej najbolj ganili topli odzivi tistih, ki so albumu že prisluhnili, in se eden za drugim strinjali: “Leonard živi!”

Cohen je v svojem losangeleškem stanovanju umrl 7. novembra 2016, star 82 let. Le nekaj tednov pred smrtjo je izdal zadnji, 14. album You Want It Darker, v katerem je razmišljal o smrti, duhovnosti in svojem mestu v vesolju. V šest desetletij dolgi karieri je nanizal vrsto uspešnic, kot so Suzanne, So Long, Marianne, Dance Me To The End Of Love in I’m Your Man.

Zadnje novice

Sorodne vsebine