3.8 C
Ljubljana
torek, 13 aprila, 2021

Nove skladbe legendarnih Abba bodo izšle v drugi polovici leta

Aprila lani je legendarna švedska pop skupina Abba sporočila, da so se njeni člani po 35 letih od razhoda ponovno združili v studiu, da bi posneli novi skladbi. Po prvih napovedih, naj bi jim javnost imela priložnost prisluhniti decembra lani, zastopnik skupine pa je zdaj sporočil, da je objava skladb prestavljena v drugo polovico 2019.

 

Abba so predstavitev novih skladb prestavili že drugič. Po decembrski odpovedi naj bi skladbi izšli v začetku letošnjega leta, sedaj pa bodo morali oboževalci skupine nanje čakati še malce dlje. Predstavnik skupine je namreč za Variety dejal: “Ne bodo izšle pred poletjem…upajmo, da do jeseni.”

Član zasedbe Benny Andersson je po pisanju The Guardiana v nekem intervjuju namignil, da za odmikom objave sklad stojijo določene pravne zagate. Je pa dejal, da je na obe skladbi, ki so ju posneli skupaj z Agnetho, Björnom in Anni-Frido, zelo ponosen. Po njegovih besedah ena spominja na popularne skladbe iz 70-ih let minulega stoletja, druga pa je brezčasna. Dodal je, da se bodo člani skupine morda letos ponovno sestali in posneli še tretjo novo skladbo.

Kljub vsemu pa se ne nameravajo ponovno podati na turnejo, to delo bodo namesto njih opravili avatarji. Sicer za omenjeno virtualno turnejo Abbe še ni objavljenih nobenih datumov, dejstvo pa je, da glasba švedske zasedbe ostaja popularna. Tudi hvala drugemu delu filmskega muzikala z njihovo glasbo Mamma Mia! Spet začenja se, ki je v filmske blagajne prinesel 394 milijonov ameriških dolarjev zaslužka.

Abba so zasloveli s pesmijo Waterloo, s katero so zmagali Evroviziji leta 1974. Zadnjič so skupaj nastopili leta 1982. Prodali so več kot 400 milijonov plošč po vsem svetu.

Zadnje novice

Sorodne vsebine