15.6 C
Ljubljana
četrtek, 22 aprila, 2021

Noro: nekdanja misica in njena družina deložirani zgolj zaradi manjšega dolga, njen dom prodali na dražbi

Kaj pomeni krivosodje, je na lastni koži okusila nekdanja misica Zlatka Olah, ki ji je pripadla odškodnina 60 tisoč evrov, saj so po krivici izselili njo in njeno družino, njen dom pa prodali na dražbi.

 

Kot poročajo Slovenske novice, je okrožno sodišče v Ljubljani po glavni obravnavi, ki se je končala 6. decembra 2019, minuli petek izdalo sodbo v imenu ljudstva. Okrožna sodnica Jelka Podgoršek je odločila: Okrajno sodišče v Piranu je pri postopkih javnih dražb, ko je Zlatki Olah leta 2014 za minimalen dolg prodalo trisobno stanovanje in garažo, njo in njeno brezposelno hčerko z dvema mladoletnima otrokoma pa leta 2016 deložiralo, storilo napako. Republika Slovenija je Olahovi za storjeno škodo dolžna plačati 57.680 evrov z obrestmi od leta 2017 in še stroške pravdnega postopka v višini 3146,55 evra.

Kljub dosojeni odškodnini pa se bo Olahova pritožila zaradi razlike do 85 tisoč evrov, kolikor je zahtevala od države in zaradi povrnitve škode, ki je nastala zaradi malomarnega skladiščenja njenega premičnega imetja. Olahova sicer živi v kletni garsonjeri v Piranu in ima težave z zdravjem.

»Spomnimo, Olahova je zaradi nekaj tisoč evrov dolga (ki ga je odplačevala), ostala brez trisobnega stanovanja* v Luciji in garaže. Sodnica Tina Benčič, ki je na predlog upnika izvedla javno dražbo, je, tako sodišče, zamenjala ID-znak shrambe in garaže. Namesto garaže, vredne 16.700 evrov, je v resnici že vse od začetka prodajala shrambo, vredno dobra dva tisočaka, a za ceno garaže. Shramba tudi po tretjem dražbenem naroku za tako vsoto seveda ni dobila kupca. Nato je piransko sodišče izdalo odredbo o prodaji kletne shrambe in stanovanja, znova pomešalo ID-številke nepremičnin, tako da je Olahova izgubila garažo in stanovanje, nepremičnini pa sta bili leta 2012 uradno ocenjeni na 153 tisočakov; garažo in stanovanje je M. S. kupil za 80.600 evrov,« poročajo Slovenske novice.

Kakorkoli že, ne glede na malomarno ravnanje sodnikov pa le-tem ne bo treba odgovarjati, saj bomo stroške teh napak krili kar davkoplačevalci…

Zadnje novice

Sorodne vsebine