23.4 C
Ljubljana
torek, 11 maja, 2021

Noro! Avstrijska zunanja ministrica se je poročila ob prisotnosti Putina, ki ji je poslal tudi pevski zbor kozakov

Avstrijska zunanja ministrica Karin Kneissl je danes na avstrijskem Štajerskem dahnila usodni da svojemu dolgoletnemu partnerju Wolfgangu Meillingerju. Med gosti je bil tudi ruski predsednik Vladimir Putin, ki je s seboj v Avstrijo kot poročno darilo pripeljal kozake, poročajo tuje tiskovne agencije.

 

Uradno je Putin v Avstrijo prišel na delovni obisk. Poroka je potekala v gostišču v Gomilici (Gamlitz) v vinskih goricah avstrijske Štajerske nedaleč od meje s Slovenijo.

Kneisslova in Meillinger sta se skupaj s svati na poročno slavje pripeljala v kočijah, sledili pa so jima okrašeni traktorji s prikolicami, kjer so bile klopi za goste. Slavnostno kolono sta vodila kancler Sebastian Kurz in podkancler Heinz-Christian Strache v službenih vozilih.

Obisk ruskega predsednika so sicer pospremili strogi varnostni ukrepi. Od letališča v Gradcu, kjer je pristalo predsedniško letalo, so se v varnostni koloni odpeljali do gostišča. Ceste so bile v tem času zaprte za ves promet.

Pred gostiščem je Putin Kneisslovi predal šopek. Kmalu po njegovem prihodu pa je prispel tudi pevski zbor kozakov, ki jih je s seboj kot poročno darilo pripeljal ruski predsednik.

Poroke 53-letnice in 54-letnika se je sicer udeležilo nekaj sto gostov, a je za kritiko poskrbel predvsem en – Putin. Tako v Avstriji kot v tujini niso bili navdušeni nad njegovo prisotnostjo, češ da je s takšno gesto in bližino okrnjena vloga Avstrije kot posrednice v ukrajinskem konfliktu, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Putin se je po poroki odpravil proti v Berlinu, kjer se bo zvečer sestal z nemško kanclerko Angelo Merkel.

Zadnje novice

Sorodne vsebine