20.4 C
Ljubljana
sreda, 24 julija, 2024

Nina Kojima se je poslovila od RTV Slovenija

Piše: C. R. 

Dosedanja dopisnica RTV Slovenija iz Londona Nina Kojima je ob robu najnovejših informacij o zdravstvenem stanju princese Kate sporočila tudi o svoji karierni prelomnici. 

“Danes je potekel 3-mesečni odpovedni rok, ki mi ga je dala RTV Slovenija. Vabim vas k ogledu oddaje Planet 18, Planet TV, kjer se bomo spet videli! Veselim se vaše pozornosti, ter vam želim lep večer!” je sporočila sinoči preko omrežja X. 

V začetku tega leta je namreč Nino presenetila novica, da bo RTV Slovenija predčasno prekinila pogodbo z njo. Češ, ni denarja. Takrat je pozvala vodstvo, naj objavi stroške dopisništev po svetu, medtem ko so iz RTV sporočali, da je dopisništvo v Londonu enostavno predrago. Čeprav naj bi bile številke za Moskvo veliko višje.

“Na RTV ni denarja? Ksenija Horvat, najini kolegi iz RTV so mi v zadnjih urah povedali, da tvoj partner Janez Lombergar poleg pokojnine prejema tudi znaten honorar, saj Ti menda tvorno pomaga pri čistkah? Na mejl mi nočeš odgovoriti, morda mi boš tukaj?” je preko omrežja X sporočila Nina Kojima. Mimogrede, tudi Ksenija Horvat dobro pozna London, precej let je delala v slovenskem uredništvu BBC, dokler je obstajalo.

Vodstvo RTV Slovenija ji ni ostalo dolžno: “Kot zlonamerne razumemo zapise Nine Kojima, po katerih naj bi sodelavec Janez Lombergar od RTV prejemal honorar. To je neresnična trditev. Izjave Nine Kojima v nedavnih objavah na družabnih omrežjih in slovenskih medijih razumemo kot načrtno blatenje javnega zavoda RTV Slovenija, predvsem vodstva TV Slovenija, zato jih najostreje obsojamo.”

Čeprav RTV zatrjuje, da so razlogi za prekinitev pogodbe izključno finančni, pa naj bi dosedanji dopisnici iz Londona neuradno povedali, da je zadnjo pogodbo sklenila z “napačnimi ljudmi”, torej z Urošem Urbanijo.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine