18.8 C
Ljubljana
nedelja, 1 avgusta, 2021

New Swing Quartet ponovno v akciji, ob zlatem jubileju bodo koncertirali v Kopru

Člani New Swing Quarteta, ki letos praznujejo 50-letnico glasbenega udejstvovanja, bodo drevi v okviru festivala Poletje z biseri nastopili na vrtovih Pokrajinskega muzeja Koper. Kot predskupina bo nastopila zasedba Soul, jazz in jaz, ki jo je leta 2010 ustanovila pevka Anja Hrastovšek – Lalalanja.

 

New Swing Quartet danes sestavljajo Oto Pestner, Dare Hering, Marjan Petan in Tomaž Kozlevčar. Od ustanovitve leta 1968 je zasedba dosegla svetoven sloves in status ene najboljših gospel skupin. S sodobnim slogom, zakoreninjenim v izročilu črnskih gospel kvartetov, so prepričali tudi najzahtevnejše občinstvo. Kvartet vestno poustvarja tradicijo črnskega spirituala in gospela ter pesmi iz cerkva ameriškega juga, so zapisali organizatorji koprskega festivala.

Bogata diskografija New Swing Quarteta obsega 43 izdaj na različnih nosilcih zvoka. Gostoval je že malodane po vsem svetu, odigral več kot 200 koncertov po evropskih in azijskih državah, izvedel številna gostovanja v cerkvah in dvoranah juga ZDA, ima redne turneje po zahodni Evropi. Njegovi člani so gostovali v mnogih svetovno znanih televizijskih in radijskih oddajah, vsako leto pa nastopijo na posameznih festivalih in koncertih po vsej Evropi. Kvartet si je prislužil mnoge nagrade in priznanja doma in v tujini.

Glasbeno Poletje z biseri v juliju in avgustu koprskemu občinstvu ponuja skupno sedem večerov slovenske avtorske glasbe zelo raznolikih žanrov.

Zadnje novice

Sorodne vsebine