4.5 C
Ljubljana
sobota, 17 aprila, 2021

Neverjetno: Terme Vivat, kjer so se lani kopale t. i. »rjuharice«, med tremi najboljšimi slovenskimi zdravilišči?

Pred skoraj dvema tednoma je potekal izbor najboljših termalnih kopališč. Kot je poročala STA, so zmagovalci letošnjega 29. izbora Naj kopališče v kategoriji velikih, srednjih in malih termalnih kopališč Aqualuna v Termah Olimia, Terme Vivat in Terme Paradiso. V akciji je tudi letos sodelovalo 84 kopališč iz vse Slovenije, nagrade pa so podelili še v kategoriji naravno, letno in pokrito bazensko kopališče, je še poročala STA.

 

Glasovanje v okviru izbora poteka na dva načina. Za naj kopališče je mogoče glasovali prek spleta, obiskovalci pa lahko glasovnice oddajo tudi na kopališčih. Organizatorji akcije, ki jo pripravlja RTV Slovenija v sodelovanju s spletnim portalom Dobro jutro Slovenija in lokalnimi radijskimi postajami, so sporočili, da je bilo oddanih glasovnic letos več kot običajno.

Med velikimi termalnimi kopališči so Aqualuni v Podčetrtku sledile Terme 3000 v Moravskih Toplicah in Termalna riviera Terme Čatež. Med srednje velikimi termalnimi kopališči sta Termam Vivat v Moravskih Toplicah sledila kopališče Bioterme v Mali Nedelji in termalni center Thermana v Laškem. Med malimi termami pa sta dobovskemu kopališču Terme Paradiso sledila Zdravilišče Radenci in Terme Snovik v Tuhinjski dolini pri Kamniku.

V kategoriji naravnih kopališč so sodelujoči drugič zapored najbolje ocenili Velenjsko plažo, drugo mesto je pripadlo Simonovemu zalivu, tretje pa kopališču Talaso Strunjan.

V kategoriji letnih kopališč so kopalci tokrat največ glasov namenili celjskemu letnemu kopališču, na drugo mesto se je uvrstilo Mestno kopališče Višnja Gora, na tretje pa Letno kopališče Ajdovščina.

Med pokritimi bazenskimi kopališči pa je obiskovalce najbolj navdušilo ljubljansko Vodno mesto Atlantis, na drugem mestu se je znašel Svet vode v Hotelu Špik v Gozdu Martuljku, na tretjem pa Vodni park Bohinj v Bohinjski Bistrici.

Izboru za naj kopališča bo v prihajajoči zimski sezoni sledil izbor najboljših smučišč.

Zanimivo je, da je Terme Vivat iz Moravskih Toplic v kategoriji srednje velikih termalnih kopališč na prvem mestu. Kot je znano, so nas lani bralci opozorili na »rjuharice«, ki se kopajo, oblečene v t. i. burkini (gl. TUKAJ). Morda pa so se razmere od takrat toliko izboljšalo, da je sedaj kopališče v samem vrhu…

Zadnje novice

Sorodne vsebine