27.8 C
Ljubljana
sobota, 31 julija, 2021

Neverjetno: tepejo se za nasledstvo umorjenega Gašperja Tiča, tujina pa se zgraža nad slovenskim načinom zlorabe avtorskih pravic

Kot kaže, se prah zaradi umora igralca Gašperja Tiča še ne bo polegel, saj se je že vnel boj za njegovo avtorsko dediščino. Gre za muzikal Briljantina, ki sta ga nekdaj izvajala pokojni Tič in ustanoviteljica Špas Teatra Urša Alič. Kot kaže, se je slednja sedaj zapletla v bizaren spor, ki odmeva tudi v Veliki Britaniji in celo ZDA!

 

Slovenske novice danes povzemajo poročanje, da je ustanoviteljica Špas teatra Urša Alič dosegla poravnavo za pravice uporabe blagovne znamke Briljantina. Prav zaradi omenjenega muzikala, ki ga je pripravljala s pokojnim Gašperjem Tičem, kmalu po njegovi smrti pa se je, tako je trdila, brez njene vednosti projekta lotila ekipa producenta Jurija Franka, se je razvnela prava afera, ki epiloga očitno še ne bo dobila kmalu, še piše na spletni strani Slovenskih novic.

»Smo edini, ki imamo v Sloveniji od julija 2017 izključno pravico do izvedbe muzikala Briljantina,« odgovarjajo iz podjetja Prospot, ki ga vodi Franko. Kot dodajajo, so imetniki avtorskih pravic muzikala Briljantina iz ZDA ravnanje Aličeve označili za ‘gangstersko’, medtem ko so v londonskem West Endu njeno ravnanje opredelili kot ‘nezaslišano’ in izpostavili, da se v več kot stoletni tradiciji prirejanja muzikalov in izdajanja licenc s podobnim primerom še niso srečali.

Vendar pa jim tudi Aličeva ni ostala dolžna. Kot kaže, se bo afera razreševala na sodišču.

Članek si lahko v celoti preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine